Sony h.ear go SRS-HG1 - vyvážený reproduktor

Bezdrôtový reproduktor v pestrých farbách prekvapí štýlovým dizajnom a vyváženým zvukom. Ideálny na domácu oslavu alebo letné posedenie s priateľmi.

Bluetooth reproduktor s krkolomným názvom Sony h.ear go SRS-HG1 zaujme už na prvý pohľad. Nielen štýlovým dizajnom, ale aj pestrými farbami. Ten správny odtieň do izby si vyberie každý. Nami testovanú smaragdovo modrú dopĺňa Ohnivá červená, Limetkovo žltá, Tmavá čierna a Sýta ružová.

Vďaka prijateľným rozmerom ho môžete vziať so sebou aj na cesty, v taške či väčšom batohu nezaberie veľa miesta. Netreba však zabúdať, že nie je vodeodolný, takže doma na poličke mu bude lepšie než vonku. Predsa len, je to drahá hračka a bola by to škoda, keby sa po náhodnom oliatí pivom zničil.

Reproduktor podporuje množstvo technológií a štandardov: S-Master HX, DSEE HX, ClearAudio+, LDAC či Hi.Res audio. Nechýba Extra Bass s výrazným sýtym basovým zvukom prispôsobený pre tanečnú hudbu. Rozdiel v reprodukcii je pri tejto aktivovanej funkcii okamžite počuť.

Základné špecifikácie:

Rozmery 204 x 62 x 60 mm, hmotnosť 790 gramov, frekvenčný rozsah 20 Hz - 40000 Hz, 2 x 35 mm meniče, širokopásmový reproduktor, zvukové režimy Clear Audio+, DESS HX, Bluetooth 4.2, NFC, Wi-Fi, DLNA, LDAC, microUSB, stereofónny minikonektor (IN), 12-hodinová výdrž.

Obsah balenia:

Reproduktor Sony h.ear go SRS-HG1, sieťový napájací adaptér, USB kábel, dokumenty.

Sony h.ear go rozozvučí izbu vyváženým a dostatočne hlasným zvukom. Či už budete počúvať klasický žáner, tanečnú hudbu alebo audioknihy, s kvalitou reprodukcie by ste mohli byť spokojní. K smartfónu alebo tabletu pripojíte reproduktor jednoducho cez Bluetooth a NFC. K jednému reproduktoru môžete pripojiť druhý a vytvoríte si tak stereo zostavu.

Vo výbave nechýba Wi-Fi a môžete sa pripojiť priamo z vášho Spotify konta a potom môžete na diaľku ovládať výber hudby z ktoréhokoľvek zariadenia, v ktorom máte spustené Spotify.

Farebný kváder je plný ovládacích tlačidiel, LED diód a konektorov. V hornej stene vidíme vypínač, tlačidlá regulácie hlasitosti, tlačidlo pre príjem hovoru, aktiváciu technológie Extra Bass a päť LED kontroliek. Štyri gumené nožičky na spodnej strane zabezpečia, že sa reproduktor nebude po nábytku šmýkať.

Na prednej i zadnej strane sa nachádzajú mriežky pre výstup zvuku. Prednú mriežku, ktorá je prichytená magnetom, môžete odobrať. Pod ňou uvidíte dva 35 mm meniče a malý basový subwoofer. Na prehrávanie môžete využiť nielen pripojený smartfón, ale aj USB kľúč s uloženou hudbou.

K reproduktoru ho ale pripojíte len cez microUSB konektor. Druhé microUSB slúži na nabíjanie. Obidva sú označené, aby ste sa nepomýlili a nabíjací kábel dali tam, kam patrí. Na jedno nabitie ponúkne reproduktor dvanásť hodín prehrávania hudby. O zostávajúcej kapacite batérie sa ale nedozviete. Čo je určite škoda.

Stlačením tlačidla Extra Bass počas reprodukcie okamžite spozorujete zmenu, vyvážený zvuk sa zmení na basovejší s výraznejšími výškami, čo nemusí každému vyhovovať. maximálna hlasitosť je úplne dostatočná.

Sklamaním môže byť relatívne vysoká cena, za ktorú sa na našom trhu predáva. V overených slovenských obchodoch ho kúpite za približne 220 €, ale aj 170 eur. V tomto prípade ale platí, že za veľa peňazí získate veľa muziky. A cenovka okolo 180 eur je adekvátna.

Záver:

Bluetooth reproduktor Sony h.ear go ponúka vyvážený zvuk a za cenu približne 180 eur je to dobrá kúpa. Jeho výhodou je možnosť pripojenia priamo k Spotify z ktoréhokoľvek zariadenia a dokúpením druhého produku si doma môžete vytvoriť stereo zostavu. Čo sa týka zvuku, nie je reproduktoru čo vyčítať. Vo videorecenzii sme porovnali zvuk z reproduktora Sony h.ear go a Bose Bose Soundlink Mini II.

Videorecenzia

Diskusia k článku:

Začať diskusiu