Na jeden záber: Huawei P10 Plus

Väčší braček vlajkovej lode P10 má väčší nielen displej, rozlíšenie obrazovky a kapacitu batérie, ale dostal aj o niečo lepší fotoaparát a nechýba mu infraport.

V recenzii Huawei P10 Plus sme pochválili jemný 5,5-palcový displej s QHD rozlíšením 1440 x 2560 bodov, stereo reproduktory a umiestnenie čítačky odtlačkov pod displejom. Snímač na prednej strane oceníte napríklad vtedy, keď potrebujete odomknúť telefón položený na stole a nechcete ho brať do ruky. Existujú samozrejme aj iné, alternatívne možnosti odblokovania obrazovky (PIN kód, gesto), ale priloženie prsta na čítačku je rýchle a jednoduché.

Príjemne prekvapili i fotoaparáty. Model Plus sa chváli vyššou svetelnosťou objektívov než klasická P10, konkrétne hodnotou f/1.8. Clonové číslo prednej kamery zostalo rovnaké a nezabudlo sa ani automatické zaostrovanie. Kvalitu snímok a videí si môžete pozrieť v článku Takto fotí Huawei P10 Plus + videá z mobilu.

Plusko je dôstojným konkurentom aktuálnym top modelom Samsungu, LG i Apple, chýba mu ale plnohodnotná vodeodolnosť a neohromí ani výdržou na jedno nabitie. Takisto cenovku má nastavenú vysoko. Pochváliť treba bohaté vnútorné úložisko a dvojicou kvalitných reproduktorov. Reálny stereo efekt ale dosiahnete až po zapnutí Stereo+ a otočení telefónu na šírku.

Podrobné údaje o hardvérovej výbave nájdete v základnom infe.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu