Microsoft redizajnoval aplikáciu Skype. Pridal smajlíky a nálepky

Skype môžeme vyžívať už od roku 2003. Odvtedy ho Microsoft menil len veľmi zriedka. Z väčšími zmenami prichádza až teraz a nesmú chýbať najnovšie trendy v podobe nálepiek a GIF obrázkov.

Microsoft zmeny vo svojej aplikácii pre chatovanie, telefonovanie a videohovory už dlhší čas nerobil. Skype preto teraz prichádza s veľkým redizajnom. Najprv prídu na rad používatelia androidov, neskôr aj operačného systému iOS.

Prekvapivo takmer úplne zmizla typická modrá farba. Štýl pozadí a ponúk si však teraz budete môcť prispôsobiť sami.

Naopak, novinkou je karta Highlights, ktorá je prakticky klonom Stories - krátkych videí alebo snímok známych z Messengera, Instagramu či Snapchatu. Microsoft sa chce odlíšiť tým, že v ponuke vydržia celý týždeň, namiesto 24 hodín.

Obrázky samozrejme budete môcť dopĺňať rôznymi nálepkami, textom, smajlíkmi a do konverzácií vkladať GIF-y, odkazy na YouTube videá či iný obsah. Niekoho možno napadne, že sa Skype definitívne odklonil od orientácie na firmy či biznis prostredie. Desktopová verzia zatiaľ zostáva nedotknutá aj s možnosťou zdieľania obrazovky počítača. Redizajnované verzie pre Windows a Mac prídu až o niekoľko mesiacov.

Praktické využitie možno nájde funkcia posielania obrázkov a videí počas práve prebiehajúceho videohovoru. Aj do tých ale už budete môcť vkladať smajlíky. Možno ako reakcie na prezentované slajdy v PowerPointe.

Microsoft sľubuje, že naprieč konverzáciami bude možné fulltextovo vyhľadávať a v budúcnosti pribudne aj podpora pre botov. Na Facebooku ich využíva už niekoľko firiem alebo vyhľadávačov leteniek. Používateľ ich osloví a algoritmus ponúkne výsledky podobné tým, aké by ponúkol živý pracovník infolinky.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu