Hra: Europa

Recenzia Java hry Europa je jedna z najjednoduchších, avšak aj najchytľavejších hier.

Cieľom, na prvý pohľad jednoduchej hry, je pristáť s lietajúcim modulom na vyznačenom mieste, prípadne predtým odobrať dôležité vzorky z neznámej planéty, medzipristáť alebo načerpať palivo. Každé kolo je dôkladne prepracované. V prípade úrovne "volný let" sa krajina vygeneruje automaticky. Zásoba paliva je často veľmi presná a každá chyba môže spôsobiť nedostatok pohonných látok na pristátie. Čerpanie paliva sa uskutoční automaticky pri každom medzipristátí.

Pri testovaní hier mi pomáha Marek12, s ktorým sme sa zhodli na nasledujúcej charakteristike:

Ide o pomerne ťažkú hru. Momentálne testujeme viacero Java hier a v prípade Europy sme sa zhodli, že je najlepšia z nich. Skúšali sme ju na Nokii 6681, Europa však funguje na drvivej väčšine telefónov s podporou Java aplikácií. Hrateľnosť je výborná, pri ovládaní kozmickej lode nepociťujete žiadne oneskorenie reakcií. V nižších úrovniach stačí len jemne pridávať plyn a tým zľahka pristáť. Vo vyšších úrovniach je potrebné aj odoberať vzorky. Šípka v hornej časti obrazovky vám vždy poradí, ktorým smerom sa treba uberať.

Grafika hry je až smiešne jednoduchá, ale aj v tomto prípade platí, že v jednoduchosti je krása. Hra je v českom jazyku. V nastaveniach hry meníte jej rýchlosť, prostredie, gravitáciu, výkon trysiek, atď. Pred každou úrovňou sa na obrazovke objavia inštrukcie.

Europa je hra, ktorú môžem zodpovedne odporučiť. Nejde o žiadnu "oblbovačku" za veľa peňazí. Pri hre Europa vám určite stúpne hladina adrenalínu v krvi.

Cena: 30 Sk + download cez WAP (www.redboss.sk, wap.redboss.sk)

Pozn.: Kúpou hry zásadne podporíte jej tvorcu a tým vývoj nových hier či aplikácií.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 04.08.2005 - 01:04

Cuko: to sa mi paci, ze ste zacali aj s recenziami na hry. Dufam ze v tom budete aj pokracovat a casom aj tie kvalitnejsie. Perfissss.

anonymous04.08.2005 - 13:31 Trvalý odkaz

riso: sme radi, ze sme vyhoveli. ano, raz za tyzden by sme radi zrecenzovali aj nejaku kvalitnu hru. vyber je len na nas, preto to nebudu hry, na ktorych sa nezhodneme viaceri. ;)

anonymous04.08.2005 - 21:18 Trvalý odkaz

Quo: Na mt hry casto nehravam, ale je to dobry napad :)

anonymous05.08.2005 - 09:27 Trvalý odkaz

Marcel: Aj tak naj hra na mobil sú pre m?a klasické windows míny.

anonymous06.08.2005 - 20:06 Trvalý odkaz

Mato: Tato hra je celkom v pohode a na to ze stoji len 30 SK.

Celá diskusia 5 príspevkov