Android a iOS TIP: eBlok: majte v bločkoch poriadok

Šikovná aplikácia slovenského autora slúži na na úschovu pokladničných blokov priamo do vášho mobilného telefónu. Máte ich tak stále pri sebe, nevyblednú a poslúžia pri reklamácii tovaru.

Uskladniť množstvo pokladničných dokladov pre prípadnú reklamáciu počas dvojročnej záručnej lehoty môže byť pre niektorých otravné či zložité. Niekedy sa stane, že bloček zapatrošíme, vyhodíme alebo nevieme prísť na to, kde sme ho doma odložili. Na reklamáciu tak môžeme zabudnúť.

Mobilná aplikácie eBlok určená pre zariadenia s Androidom a iOS ponúka šikovné riešenie. Všetky doklady dôležitého tovaru, od ktorého si chcete nechať potvrdenie o kúpe po dobu záručnej lehoty, môžete mať uložené na jednom mieste. V aplikácii naskenujete doklad, vyplníte cenu, určíte mu kategóriu (štítok), vypíšete DKP a uložíte. K dokladu môžete pridať aj fotografiu produktu.

Pri výmene tovaru alebo reklamácii sa predajcovi preukážete dokladom v mobile. Blok sa po odfotení ukladá na server vždy s vodoznakom, kde je uvedený dátum a jedinečný kód používateľa. Ten sa každému pridelí hneď pri registrácii. Všetky bloky sú vždy dostupné v aplikácii eBlok aj po strate telefónu, stačí sa iba prihlásiť registračným e-mailom a heslom. Všetky bločky sú zoradené podľa dátumu a času pridania spolu s cenou a fotografiou.

Autora aplikácie inšpirovala k vytvoreniu softvéru vlastná skúsenosť s nepraktickým skladovaním bločkov. Vtedy, keď práve doklad potreboval, ho nevedel nájsť. Výbornou správou je, že si nechal vypracovať právnu analýzu, ktorá potvrdzuje, že by predajcovia mali bez problémov uznať aj takýto typ pokladničného bloku. Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) totž už podobné problémy riešila a bolo potvrdené, že je možné reklamovať aj s iným dokumentom potvrdzujúcim kúpu produktu, nie len s blokom.

eBlok si bezplatne stiahnete z obchodu Google Play a App Store. Aplikácia je určená nielen spotrebiteľom, ale aj predajcom, ktorí môžu využívať aplikáciu na oslovenie rôznymi zľavami či ponukami. Partnermi sú napríklad firmy Planeo Elektro, IKEA, mtshoes, TPD, Tchibo a Famon. Spoluprácu prisľúbili aj Alza, Kaufland a rokovania prebiahajú i s ďalšími firmami.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu