HTC v Q1 2017: medziročne nižšie výnosy, ale aj nižšia strata (hospodárske výsledky)

Zisk HTC sa už dva roky nedarí dostať do čiernych čísel. Strata je síce nižšia než pred rokom, ale stále to nie je kladný výsledok.

HTC zverejnilo svoje hospodárske výsledky za prvé tri mesiace tohto roka. Tak ako po minulé kvartály, aj ten posledný bol v znamení čistej straty. Výnosy medziročne klesli len nepatrne, a to z 14,8 mld. TWD na 14,5 mld. TWD. Prevádzkovú stratu sa podarilo znížiť z 4,8 mld. TWD na 2,4 TWD. Firma si tak v účtovníctve zaknihovala čistú stratu 2 miliardy taiwanských dolárov.

Za znížením straty je pokračujúci ozdravný program HTC, vďaka ktorému sa podarilo znížiť prevádzkové náklady o 20 % a zvýšiť hrubý zisk o 16,3 %.

V januári boli spustené prvé predaje noviniek HTC U Ultra a HTC U Play, ktoré by mohli pomôcť firme k lepším číslam. Menší z dvojice radu U sme už otestovali, väčší 5,7'' model s s 5,7'' hlavným a 2,05'' sekundárnym QHD displejom práve testujeme. Môžete sa tak tešiť na recenziu.

HTC U PLay

Už o pár dní sa dočkáme aj oficiálneho predstavenia novej vlajkovej lode HTC U s inovatívnym dotykovým ovládaním stlačením bočných stien.

HTC U 11 by malo dostať 5,5-palcový QHD displej krytý sklíčkom Gorilla Glass 5, nový procesor Qualcomm Snapdragon 835, 6 GB kapacitu operačnej pamäte RAM a 128 GB úložisko. Hovorí sa aj o slabšie vybavnom modeli s kombináciou 4 GB RAM a 64 GB vnútornej pamäte.

Zdroj: media.corporate-ir.net

Diskusia k článku:

Začať diskusiu