125 W Oppo nabíjačka dobije 4000 mAh batériu za 20 minút

Čínsky výrobca uviedol 125 W rýchle nabíjanie a 65 W bezdrôtové AirVOOC. Na prezentácii ukázal aj nové 50 W a 110 W nabíjačky.

Keď už telefón nemá silnú batériu, nech sa aspoň rýchlo nabije. Výrobcovia vychádzajú zákazníkom v ústrety a už niekoľko rokov pracujú na nových technológiách, ktoré by dokázali akumulátor nabiť nielen rýchlo, ale aj bezpečne.

Oppo sa posunulo o krok ďalej a ukázalo, že ich nová 125 W nabíjačka dokáže telefón so 4000 mAh batériou dobiť za 20 minút. Do 50 % sa počas prezentácie dobila za necelých sedem minút. Podmienkou je kompatibilita batérie a nabíjačky. 

Bezpečnosť na prvom mieste, a tak je súčasťou nabíjačky desať senzorov, ktoré by včas mali zistiť prípadné problémy s prehrievaním. 

Druhou novinkou je 65 W bezdôtová nabíjačka AirVOOC, ktorá 4000 mAh batériu dokáže dobiť na maximum za 30 minút. Jej súčasťou bude ventilátor, ktorý zabezpečí potrebné chladenie.

Novým produktom je malá 50 W nabíjačka s USB-C konektorom vhodná na cestovanie a časté prenášanie. Má hmotnosť iba 60 gramov a rozmery 82 x 30 x 10,5 mm, takže veľa miesta nezaberie.

Náročnejší cestovatelia zrejme zvolia o niečo väčšiu, ale viac výkonnejšiu 110 W SuperVOOC nabíjačku, ktorá dokáže dodať energiu aj zariadeniam od konkurencie. O globálnej dostupnosti všetkých noviniek ani cene výrobca zatiaľ neinformoval.

Zdroj: oppo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu