Ďalšie telefóny Microsoftu nemusia vyzerať ako telefóny

Nového smartfónu značky Microsoft sme sa nedočkali už vyše roka. Podľa posledných vyjadrení CEO Satya Nadellu to vyzerá, že si výrobca len zobral oddychový čas. Nové modely vraj budú vyzerať inak než dnešné telefóny.

Microsoft telefónmi nezaujal trh tak, ako si to možno pri kúpe značky Nokia predstavoval. Na trh priniesol len niekoľko modelov a posledný smartfón Lumiu 650 uviedol v polovici februára minulého roka. Mobilný Windows zákazníkov neláka a vývojári zasa nemajú dôvod vytvárať pre takmer mŕtvy operačný systém aplikácie. Lenže zákazník si len ťažko kúpi smartfón, na ktorý je minimum použiteľného softvéru. Microsoft nás ale ešte môže prekvapiť.

V rozhovore pre Marketplace.org šéf firmy Satya Nadella naznačil, že by sme sa mohli dočkať zariadenia, ktoré nebude vyzerať ako tradičný telefón. Zamerať sa chcú na manažment, bezpečnosť a Continuum. Funkciu, ktorá premení telefón na desktop. Zároveň Microsoft pracuje na sprístupnení vlastných aplikácií a služieb pre systémy Android a iOS.

Continuum na Microsoft Windows 10 Mobile v praxi

V rozhovore Nadella spomenul i úspech radu Surface - zariadení typu 2 v 1. Ostatní výrobcovia sa týmto typom konštrukcie inšpirovali a dnes prichádzajú na trh stále nové a nové konvertibilné zariadenia. V súvislosti s tým Nadella uviedol, že si je istý, že vyrobia viac telefónov, no nebudú vyzerať tak, ako ich poznáme dnes.

Pôjde o mobil s prepracovanejšou funkciou Continuum konštrukciou typu 2 v 1? Na výsledok si radi počkáme. Zaujímavý koncept "Sufrace Phone" si môžete pozrieť na stránke behance.net

Podobnú funkciu akou je Continuum od Microsoftu predviedol Samsung počas predstavenia top modelov Galaxy S8 a S8+. Dokovacia stanica DeX dokáže využiť výkon smartfónu a po pripojení monitora, klávesnice a myši ponúka používateľovi väčší komfort pri práci s aplikáciami určenými pre systémy Android a Windows.

Zdroj: theverge.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 04.05.2017 - 11:25

Doteraz nechapem ako to Microsoft mohol tak dodrbat. Pri pohlade na ich surface booky potiahnute kobercom, sa mi natiska otazka, kam to az mobilne okna mohli dotiahnut, ak by bolo par veci inak...

Celá diskusia 1 príspevok