Načervenalé displeje Samsungu Galaxy S8 a S8+ má opraviť aktualizácia

Niketoré nové top modely Galaxy S8 a S8+ majú displej s červenkastým nádychom. Úprava farieb v nastaveniach nepomáha. Problém by mala vyriešiť pripravovaná aktualizácia.

Majiteľov horúcich noviniek Samsungu, ktorí sa sťažovali na výraznejší červený odtieň displeja pribúda, a tak sa výrobca rozhodol reagovať. Koncom apríla vydá opravnú aktualizáciu, ktorá by mala problém s farbou displeja vyriešiť.

Prvým sťažovateľom odporúčal pohrať sa s vyvážením farieb displeja v nastaveniach, no nepomohlo to. Samsung usúdil, že nejde o hardvérový, ale softvérový problém. Neprirodzene ružové displeje hlásia používatelia najmä v Kórei, u nás sa len postupne dostáva k prvým majiteľom, oficiálny predaj štartuje 28. apríla. O rovnakej chybe displeja sme od slovenských zákazníkov nepočuli.

Podľa počtu predobjednávok to vyzerá, že najnovšia vlajková loď zaujala. Len v Kórei zaznamenali milión predobjednaných kusov, čo je päťnásobne viac než pri predchodcovi Galaxy S7. Rovnakú skúsenosť má aj slovenský Telekom. Jeho zákazníci prejavili viac než 2,5-násobne vyšší záujem o novinky Galaxy S8 a S8+ oproti predobjednávkam S7 a S7 edge.

Videorecenzia

Všetko dôležité o 5,8'' a 6,2'' smartfónoch s Infinity displejom sa dočítate v základnom infe Samsungu Galaxy S8 a Galaxy S8+. Na našom webe nájdete aj podrobnú recenziu.

Niektorí z vás si už vyskúšali novinky naživo. Od nedeľe 23. apríla až do štvrtka 27. apríla s nimi Rišo cestuje po ôsmich slovenských mestách. Stačilo sa prihlásiť e-mailom.

Zdroj: koreaherald.com, v.media.daum.net

Diskusia k článku:

Borland 25.04.2017 - 12:33

Ja tým rekordným predobjednávkam nerozumiem. Netvrdím, že S8 je zlý telefón, má špičkové parametre a taktiež perfektnú konštrukciu (s telefónom som sa už hral), ale obsahuje niekoľko podstatných nedostatkov, ktoré sú pre mňa osobne "dealbreaker". Čítačka odtlačkov prstov a jej pozícia je "epic fail". Kapacita batérie je poddimenzovaná na tak veľký prístroj, no a zahnutý displej nemusí byť po chuti každému. Ale napriek tomu sú objednávky rekordné. Premýšľam, či je to tým marketingom, alebo niečim iným... Minule som robil pracovné fotky svojim mobilom, išlo o prasknuté zvary, takže som potreboval poriadne detailné zábery. Pre tento účel používam svoj "unknown telefón Allview", ktorý robí jedno z najlepších makier na trhu. A kolegyňa vo Francúzsku sa ma hneď pýtala, čo to mám z telefón, keď robí také dobré fotky, či ide o nejaký typ Samsungu. Marketing a reklama robia svoje.

jardo.suster@g…25.04.2017 - 13:34 Trvalý odkaz

Tak tych udajnych 10 000 000 000 USD investovanych do marketingu v r. 2016 by sa malo nejak prejavit :) Reklamna masaz je neuveritelna a ludia tazko odolavaju.. Inak pridavam sa k narekom kvoli zle umiestnenej citacke, tento nedostatok podla mna skenery tvare/oci nevyvazia.. Fonik je to pekny ale zostavam pri nudnom ajfone s citackou tam kde ma byt (a iOS) :)

Andrej25.04.2017 - 14:00 Trvalý odkaz

To budu asi edície pre ženy :D galaxy s8 Red

Tomas25.04.2017 - 14:22 Trvalý odkaz

So zle umiestnenou citackou suhlasim a stale nechapem, preco nie je v strede pod fotakom tak ako na kazdom inom telefone.
Bateria by mohla byt vacsia, ale zatial S8/S8+ vyhral v kazdom battery drain teste, ktory som videl.
So zahnutym displayom zijem viac ako rok a pol a nemam s nim ziadny problem a ani som si nemusel nijak zvykat a osobne v pouzivani nevidim rozdiel, ked vezmem do ruky telefon s plochym displayom.
Predobjednavkam rozumiem, ten telefon ponuka top dizajn, display, spracovanie, fotak, parametre...Softvare je tiez uz mile daleko od stareho TW... jedinu chybu vidim v umiestneni citacky.
A hlavne je tu ten zahnuty velky display, ktory prinasa wow efekt a vdaka ktoremu vyzera S8 10x lepsie a modernejsie ako vsetko co je teraz na trhu (okrem G6).
Ano, som zaujaty, kedze mam S6 edge, ale to len pre to, ze som s tym telefonom max spokojny a nemozem nan povedat jedno krive slovo. Moj nazor:)

Profile picture for user zedenko@gmail.com

Ronn25.04.2017 - 15:23 Trvalý odkaz

Tak ako pisal Merrick, ten mobil je dizajnovo nad vsetkymi ostatnymi. Ostatne je druhorade. Nie som zrovna priaznivec samsungu ale ostatne mobily vyzeraju pri nom zastaralo. Chvilu som rozmyslal ze ho kupim, ale vyhral rozum nad srdieckom, aspon zatial. Koniec telenovely

Celá diskusia 41 príspevkov