Lenovo Moto G5 Plus na Slovensku

V slovenských obchodoch je dostupný už aj druhý model piatej generácie Moto G. Prichádza v kovovom prevedení s 5,2'' Full HD displejom, výkonným procesorom a 12 Mpix fotoaparátom s nahrávaním 4K videí.

Nástupca minuloročného modelu Lenovo Moto G4 Plus zaujme nielen cenou, ale aj výbavou. Konštrukcia s hliníkovou úpravou je odolná voči náhodnému ošplechnutiu vodou a ukrýva tri sloty. Dva na SIM kartu a jeden ma microSD. Výrobca myslel aj na záujemcov o plnohodnotný dual SIM.

Operačný systém Android beží v novej verzii 7.0 Nougat a nechýbajú známe Moto funkcie. S Moto displejom si skontrolujete notifikácie bez potreby odomykať telefón. Podržaním prsta na ikone notifikácie sa zobrazí náhľad textu správy. Ďalšia funkcia One Button Nav (navigácia jedným tlačidlom) umožní rýchlo prechádzať medzi spustenými aplikáciami použitím čítačky odtlačkov prstov. Nahradí šípku späť i tlačidlo multitaskingu. Čítačka odtlačkov telefón nielen odomkne, ale aj uzamkne.

Smartfón poháňa osemjadrový procesor Snapdragon 625 spolu s 3 GB pamäťou RAM. Vnútorný 32 GB ukladací priestor je možné rozšíriť pamäťovou kartou do veľkosti 128 GB. Batéria s kapacitou 3000 mAh podporuje rýchle nabíjanie TurboPower.

Naše video z MWC 2017 vám v krátkosti predstaví Moto G5 Plus:

Zadný fotoaparát s 12-megapixelovým objektívom dokáže nahrávať video až v 4K rozlíšení. Clonu s hodnotou f/1.7 oceníte pri snímaní fotografií v zhoršených svetelných podmienkach. Kompletné špecifikácie i živé fotografie nájdete v našom článku Základné info.

Lenovo Moto G5 Plus je dostupné v šedom farebnom prevedení, zlatá verzia bude k dispozícií od budúceho týždňa. Odporúčaná cena je stanovená na 279 eur. Novinku aktuálne už testujeme, čoskoro sa tak môžete tešiť na recenziu. Menšieho súrodenca sme už otestovali. Recenziu nájdete v článku Lenovo Moto G5 - svieži jarný vánok.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 22.04.2017 - 09:37

Rada Moto G mala vždy čo ponúknuť.. Ale Tie rozmery. Už G4 nič moc G5 tragédia. Displej AREA bol u Motoroly výsadou Toto plusko (5,2") je veľké ako často kritizované Sony, lenže model L1 má 5,5" displej.

sam9823.04.2017 - 20:22 Trvalý odkaz

Je pravda, že pre EU je verzia, ktorá nenahrava 4K video ale iba FullHD/30fps? Ak áno, tak Motorola znova sklamala.

Tomas24.04.2017 - 01:17 Trvalý odkaz

Pri tak lacnom telefone je 4k luxus, nemyslis? :D

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease24.04.2017 - 11:42 Trvalý odkaz

Luxus? NNemyslím si. Snapdragon 625 to podporuje. Je už len na "marketingu" či to obmedzia.
G5 plus podporuje aj 60fps 1080p, čo nemajú ani vlajkové lode iných výrobcov.

Tu je video zo slovenského predstavenia:
https://youtu.be/aakFYJGRQz4

Na našom trhu nie sú žiadne obmedzenia podľa toho.
čím viac sa zamýšľam nad tou výbavou je to Best Buy. Jediný konkurent je Moto X Style, ktorý sa dá zohnať za podobnú cenu..

sam9825.04.2017 - 23:33 Trvalý odkaz

Presne, keď to prezentovali, tak prečo by tam nemalo byt 4K? Jednoducho raz to muselo prísť, že 4K bude aj v lacnejších fonoch, to je pokrok asi ako čítačka odtlačkov v telefónoch za 100€. Aj tak ma viac zaujímalo FullHD/60fps a to bude podľa všetkého mať ako už tu bolo písané.

Celá diskusia 6 príspevkov