Poradňa: Rýchle odpísanie na SMS z iPhonu

Náš čitateľ hľadá stratenú možnosť rýchlych odpovedí na textové správy. Nové iPhony ju ukryli v spolupráci s rozpoznávaním tlaku na displej 3D Touch.

Každú sobotu radíme jednému z vás s problémom ohľadne mobilu, prípadne príslušenstva. Stačí, ak nám ten svoj popíšete v e-maile odoslanom na redakcia@fony.sk. Niekedy sa všetci poriadne zapotíme, inokedy je riešenie veľmi jednoduché. Tak ako tentokrát.

Karol píše: "Dobrý večer, potreboval by som poradiť. Ako si mám nastaviť, aby sa na iPhone 6S dalo odpísať na SMS zo zamknutej obrazovky? Na iPhone 5S mi to ide a na iPhone 6S nie. Keď mi príde SMS a na zamknutej obrazovke potiahnem po tej SMS prstom doľava, tak na iPhone 5s mám dve možnosti - zobraziť a vyčistiť. Na iPhone 6S mám iba vyčistiť. Čo mám zle nastavené? Vďaka za radu."

Nastavené by malo byť všetko správne. Displej iPhonu 6S však už podporuje rozpoznávanie tlaku, teda funkciu 3D Touch. Položka Zobraziť sa jednoducho presunula a celú SMS zobrazíte jednoduchým zatlačením prsta na notifikáciu.

Čitateľ ešte môže skontrolovať, či má 3D Touch skutočne aktívny. Jeho nastavenia nájde v položke Všeobecné a Prístupnosť.

My sme si 3D Touch obľúbili. Okrem notifikácií ponúka zaujímavé možnosti navyše aj v aplikáciách tretích strán. Silnejšie stlačenie obrázku alebo odkazu vo Facebooku ho zobrazí celý. Natívny e-mailový klient zas ponúkne náhľad na doručený e-mail bez toho, aby ho označil ako prečítaný.

Prezrieť si môžete aj rýchlu ponuku softvéru, ktorý ste si do vášho iPhonu stiahli vy. Jednoducho skúste silnejšie zatlačiť na niektoré z ikon na domácej obrazovke. Waze takto môže navigovať priamo domov alebo do práce, Gmail zobrazí editor s novou správou.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu