Samsung údajne blokuje zmenu funkcie tlačidla Bixby

Chceli by ste využiť tlačidlo určené pre vyvolanie asistenta Bixby na niečo iné? Napríklad na spustenie obľúbenej aplikácie? Máte smolu. Samsung možnosť zmeny blokuje.

Potenciál hardvérového tlačidla, ktoré pribudlo na nových top modeloch radu Galaxy S8, ostane zrejme nevyužitý. Samsung má softvérovou úpravou zabrániť, aby používatelia mohli priradiť tlačidlu inú funkciu než spustenie asistenta Bixby. Pokiaľ sa tak naozaj stane, bude to veľká škoda.

Asistent Bixby totiž zatiaľ nie je dostupný na všetkých trhoch a jeho hlasová lokalizácia bude obmedzená na niekoľko jazykov, ktoré pribudnú až neskôr. Aspoň zo začiatku. Na Slovensku nie je služba úplne funkčná a slúži skôr ako informačná obrazovka na spôsob Google Now. Preto by mnohí zrejme uvítali, ak by mohli šikovné tlačidlo v bočnej stene využiť na spustenie fotoaparátu alebo inej obľúbenej aplikácie.

Samsung Galaxy S8 (prvý kontakt)

Bixby má ponúknuť úplne nový spôsob ovládania telefónu a bude sa učiť zvykom majiteľa telefónu. Chápe reč, text i dotyky a je len na používateľovi, aký spôsob komunikácie v danom okamihu uprednostní.

Funkciám virtuálneho asistenta Bixby sme sa podrobne venovali v tomto článku. V budúcnosti má byť Bixby súčasťou inteligentných spotrebičov v domácnosti.

Zdroj: theverge.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu