Samsung Gear VR 2 s ovládačom

Vynovená verzia okuliarov pre virtuálnu realitu sa bude predávať aj s ovládačom, ktorý zvýši komfort pri používaní. O mesiac sa začnú predávať aj na Slovensku.

Samsung pravideľne vylepšuje svoje okuliare pre virtuálnu realitu. Posledný model dostal ovládač s ergonomickým dizajnom a klikateľným touchpadom pre jednoduché ovládanie. Súčasťou ovládača je pútko na zápästie ktoré zabezpečí, že ani pri prudkých pohyboch vám neupadne na zem. Okrem touchpadu nájdeme na tele ovládača tlačidlá pre krok späť, návrat domov a zmenu hlasitosti. V dolnej časti je tlačidlo v tvare spúšte.

Energiu zabezpečia dve AAA batérie (1000 mAh) a pri každodennom 2-hodinovom používaní by mali podľa výrobcu vydržať 40 dní.

Základné parametre:

Rozmery 108 x 48 x 38 mm, hmotnosť 64 gramov, akcelerometer, gyroskop, magnetický senzor, Bluetooth 4.2, LED indikátor, 2 x AAA batéria, čierna farba.

Nové okuliare Gear VR (SM-R324) disponujú 42 mm šošovkami so zorným poľom 101° a technológiou, ktorá má opravovať skreslenie obrazu a zabrániť závratom spôsobených pohybom. Tak ako predchádzajúca verzia, aj nové Gear VR majú v balení redukciu na USB-C konektor. Vložíte tak do nich smartfóny s microUSB i novým typom USB-C. Na popruhu pre uchytenie okolo hlavy je pútko, ktoré slúži na uloženie herného ovládača v čase, keď ho nepoužívate.

Základné parametre:

Rozmery 208 x 123 x 99 mm, hmotnosť 345 gramov, 42 mm šošovky, FOV 101°, akcelerometer, gyroskop, senzor pohybu, microUSB, USB-C, farba Orchid Grey.

Samsung sprístupnil pre vývojárov SDK kit, takže sa môžeme tešiť na množstvo nového obsahu. Nové Gear VR sú kompatibilné s telefónmi Note 5, Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+, S7, S7 edge a novinkami S8 a S8+.

Videorecenzia

Samsung Gear VR s ovládačom sa objavil v ponuke internetového obchodu Alza.sk, kde majú cenovku 146,90 eur. Predpokladaná dostupnosť je 3. mája. V nemeckých obchodoch majú okuliare cenovku 128,99 eur s dostupnosťou približne tri týždne.

Zdroj: samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu