Prehľad: slajdre na našom trhu od 150 €

Krátky prehľad vysúvacích telefónov na našom trhu Výber slajderov, ktoré zoženiete v našich obchodoch od 150 €.

Po prehľade vysúvacích telefónov do 150 € sa teraz zameriame na tie drahšie. Spodnou hranicou je cenovka 150 eur, vrchná končí Nokiou 8800 niekde pri 1 300 eurách. A prečo slajdre? Telefóny s vysúvacou konštrukciou sú totiž veľmi populárne, najmä u ľudí, ktorí často telefonujú. Tí oceňujú jednoduché ovládanie hovoru či možnosť, že nemusia svoj telefón zamykať. Väčšina telefónov sa totiž po zasunutí automaticky zamkne. Medzi vysúvacími telefónmi nájdeme väčšinou slabšie vybavené modely, no tento článok je dôkazom toho, že svetoví výrobcovia dokážu vyrobiť aj malý, elegantný a funkčne nabitý mobil.

* Ceny telefónov sú orientačné. *

BlackBerry 9800 Torch

BlackBerry 9800 Torch je prvým modelom od RIM s vysúvacou konštrukciou. Novinka bola vytvorená ako konkurent populárneho iPhonu. Obsahuje 3,2-palcový dotykový displej a vysúvaciu QWERTY klávesnicu. Nezahanbí ani funkčnou výbavou, ktorá okrem päťmegapixelového fotoaparátu s autofókusom a LED bleskom ponúkne aj rýchle dátové prenosy cez UMTS a HSDPA. Vo výbave taktiež nechýba populárne Wi-Fi či GPS. Fanúšikov hudby poteší prítomnosť 3,5 mm jacku. Dlhšiu výdrž na jedno nabitie zabezpečí 1 300 mAh batéria, ktorá udrží telefón na príjme údajne až 18 dní (v ideálnych podmienkach).

Cena: zatiaľ sa na Slovensku nepredáva

fotka

ZÁKLADNÉ INFO: BlackBerry 9800 Torch

LG BL20 (LG Chocolate)

Slajder BL20 zaujme najmä 2,4-palcovým displejom s QVGA rozlíšením, päťmegapixelovým fotoaparátom s autofókusom a LED bleskom, podporou 3G s nadstavbou HSDPA a prítomnosťou pamäťových kariet. Telefónu chýba najmä Wi-Fi a populárny 3,5 mm jack. Mňa však prekvapili práve detaily, ktoré nie sú zrejmé zo špecifikácií - výborný internetový prehliadač, časované profily, prepracovaný kalendár, podpora multitaskingu či pomerne rýchle reakcie. LG BL20 považujem za vydarený imidžový telefón, ktorý splní očakávania mnohých používateľov.

Cena: okolo 160 €

fotka

RECENZIA: LG BL20

Galéria: LG BL20

LG Crystal (LG GD900)

Crystal je zaujímavou imidžovkou na našom trhu. Priameho konkurenta nemá, veď uznajte, ktorý iný výrobca ponúka funkciami nabitý high-end s priehľadnou klávesnicou? Ak ste si Crystal kedysi nemohli dovoliť, odporúčame využiť poslednú šancu. Telefón sa totiž dopredáva a rýchlo mizne z obchodov. Veď za 260 € sa tento elegantný slajder skutočne oplatí.

Cena: okolo 260 €

fotka

RECENZIA: LG Crystal

Galéria: LG Crystal

LG KF750 (LG Secret)

LG KF750 je veľmi pekný, tenký a (ešte stále) výborne vybavený mobilný telefón. Jeho najväčšou nevýhodou je minimálna čitateľnosť displeja na slnku, Secret je jednoducho určený pre kancelárske typy používateľov. Potenciálnych kupcov musím zbaviť obáv, KF750-ka totiž patrí medzi tie vydarenejšie kúsky od LG. Tak ak sa vám tento, už starší slajder páči, neváhajte a využite posledné chvíle, kým úplne nezmizne z predaja.

Cena: 215 €

fotka

RECENZIA: LG KF750 Secret

Galéria: LG KF750 Secret

Nokia 6600i slide

Nokia 6600i slide je vylepšenou verziou pôvodnej 6600-ky. Íčková verzia ponúka vylepšenie len vo fotoaparáte, ktorého rozlíšenie sa zvýšilo z pôvodných troch megapixelov na rovných päť. Telefón ponúka konštrukciu s kovovými prvkami, multimediálny prehrávač, podporu sietí tretej generácie a FM rádio s RDS.

Cena: 230 €

fotka

ZÁKLADNÉ INFO: Nokia 6600i slide

Nokia 6700 slide

Nokia 6700 slide je kvalitný slajder, ktorý môžete dostať za pomerne nízku cenu. Potešila nás prítomnosť operačného systému, kvalitná konštrukcia a výborný fotoaparát. Naopak, ako budúceho majiteľa by ma mrzela absencia Wi-Fi a chýbajúca redukcia na 3,5 mm jack v balení. Pri kúpe telefónu totiž vyžadujeme možnosť pripojiť si vlastné slúchadlá bez väčších problémov. Nokiu 6700 slide však hodnotíme kladne, telefón sa nám v redakcii páčil.

Cena: 175 €

fotka

RECENZIA: Nokia 6700 slide

Galéria: Nokia 6700 slide

Nokia 6710 Navigator

Nokia 6710 Navigator je výborným navigačným smartfónom. Ponúka slušnú funkčnú výbavu a pomerne dobrý navigačný systém v jednom tele. Nechýbajú jej pracovné ani zábavné funkcie a prekvapil nás aj obsah balenia, ktorý zahŕňa kompletné navigačné autopríslušenstvo.

Cena: 230 €

fotka

RECENZIA: Nokia 6710 Navigator

Galéria: Nokia 6710 Navigator

Nokia 8800

Nokia 8800 je síce už starší, no stále výnimočne elegantný luxusný telefón. Obsahuje niekoľko základných chýb, ako napríklad nepohodlná klávesnica, slabá výdrž či iba základná funkčná výbava, no napriek tomu by každý z nás chcel 8800-ku vlastniť. Pri tomto telefóne ide totiž o jeho cenu, vzhľad a s tým spojenú prestíž.

Cena: až do 1300 € (podľa verzie - Arte, Gold Arte, Carbon Arte, Sirocco)

fotka

RECENZIA: Nokia 8800

Galéria: Nokia 8800

Nokia E66

Nokia E66 zaujme najmä spracovaním a dizajnom. Ide o veľmi kvalitný mobil z kovovo-plastových krytov. Za pomerne nízku cenu ponúkne vynikajúcu funkčnú výbavu, ktorej nechýba nič podstatné. Vo výbave nájdete operačný systém Symbian so všetkými jeho výhodami (Nokia Messaging, Ovi Maps), GPS, Wi-Fi, HSDPA, fotoaparát s bleskom a autofókusom či FM rádio. Slabinou E66-ky je iba slabšia batéria s kapacitou 1 000 mAh.

Cena: 235 €

fotka

RECENZIA: Nokia E66

Galéria: Nokia E66

Samsung B5702 Duos

Medzi slajdrami s pomerne nižšou cenou nájdete aj mobil s podporou dual SIM. Samsung B5702 púta pozornosť nielen vydareným a osvedčeným dizajnom, ale aj výbavou. V plastovom tele s kovovými prvkami nájdete okrem podpory dual SIM režimu aj dostatočnú multimediálnu ponuku. Trojmegapixelový fotoaparát s autofókusom, hudobný prehrávač podporujúci rôzne formáty a FM rádio uspokoja potreby aj náročnejších používateľov.

Cena: 185 €

fotka

RECENZIA: Samsung B5702 Duos

Galéria: Samsung B5702 Duos

Samsung S5530

V akciovej ponuke Orangeu môžete nájsť slajder s modelovým označením S5530. Ide o mobil so základnou funkčnou výbavou a atraktívnym dizajnom. Vo výbave nájdete už tradičnú ponuku funkcií. Tá zahŕňa 2,2-palcový QVGA displej, tromegapixelový fotoaparát (bez autofókusu a blesku) či podporu EDGE. Vnútorná pamäť dosahuje 40 MB, rozšíriť ju môžete microSDHC kartou o ďalších 16 GB. Z multimediálnej výbavy je prítomný hudobný prehrávač a FM rádio s RDS. Ako eurový mobil môže byť Samsung S5530 vhodná voľba, no za plnú cenu 170 € dostanete oveľa atraktívnejšie kúsky.

Cena: 170 €

fotka

ZÁKLADNÉ INFO: Samsung S5530

Sony Ericsson Aino

Aino je vydarený zábavný mobil, ktorý však dokazuje tvrdohlavosť výrobcu: fast port namiesto microUSB, fast port namiesto 3,5 mm jacku, mesačný náhľad bez zobrazenia udalostí v označenom dni, chýbajúci prehliadač dokumentov či dokonca peňaženka - úschovňa hesiel. Aino nenaučil výrobca ani zobrazenie aktívneho pohotovostného režimu, ani časované profily, ani množstvo ďalších vymožeností konkurencie. Skrátka, Aino je fajn, ale chýbajú mu drobnosti, ktoré robia mobilný telefón niečím extra. V prípade zábavy kríva len FM rádiom, ktoré spustíte až po dokúpení slúchadiel či redukcie. Inak skôr šokuje diaľkovým ovládaním Playstation, vydareným Bluetooth handsfree v balení či 8 GB kartou microSD.

Cena: 280 €

fotka

RECENZIA: Sony Ericsson Aino

Galéria: Sony Ericsson Aino

Sony Ericsson Hazel

Hazel je fajn slajder, ktorý v aktuálnej záplave dotykových telefónov prináša príjemnú, sčasti konzervatívnu zmenu. Domáca obrazovka konečne obsahuje aj nasledujúce udalosti v kalendári, ktorého mesačný náhľad je však už roky nezmenený a, pravdu povediac, zastaraný. Hazel ponúka veľký a za-každých-podmienok-výborne-čitateľný displej, slušnú výdrž na jedno nabitie, inteligentné vyhľadávanie kontaktov z domácej obrazovky, veľmi pekne fotí, natáča kvalitné video... Snímky môžete zdieľať na Picase, nechýba podpora Facebooku, pre fajnšmekrov je tu podpora DLNA. Rýchlosť vyhľadania Wi-Fi siete je priam kozmická. Najväčším nedostatkom Hazela je zastaraný Fast port konektor, ktorý poteší len človeka s nakúpeným príslušenstvom tejto značky. E-mailový klient by si zaslúžil prehliadač dokumentov, aj keď to môže zachrániť aplikácia Gmail, ktorá dokáže dokumenty previesť na HTML a zobraziť ako text. Teda, len ak ste používateľom e-mailovej schránky od Google. Rozlíšenie displeja mi nijak neprekážalo, možno by potešil vyšší displej (širokouhlý) s rozlíšením 240 x 400 b. Najmä pri prezeraní web stránok cez Wi-Fi. Ale jednoznačne musím povedať, že za tie peniaze sa Hazel oplatí.

Cena: 165 €

fotka

RECENZIA: Sony Ericsson Hazel

Galéria: Sony Ericsson Hazel

Sony Ericsson Yari

Sony Ericsson Yari ma prekvapil najmä v oblastiach, v ktorých som to najmenej čakal. Podpora microSD kariet, zábavné hry ovládané pohybom, výborný internetový prehliadač či netradičná navigácia Wisepilot plná funkcií robí tento telefón vo svojej triede výnimočným. Naopak, sklamal ma Fast port, ktorý mohol byť nahradený microUSB konektorom či vôľa vrchnej časti, vďaka ktorej sa telefón vychyľuje a pôsobí lacno. Sony Ericsson mohol taktiež do svojho multimediálneho modelu umiestniť aj Wi-Fi, kedy by sa tento telefón pre mnohých stal ešte atraktívnejším.

Cena: 155 €

fotka

RECENZIA: Sony Ericsson Yari

Galéria: Sony Ericsson Yari

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 08.10.2010 - 14:13

Jano: na N6600i by ste márne hladali 3,5mm vstup a v príslušenstve 3,5mm HF............. * Dakujeme za upozornenie, mali sme chybu v Zakladnom Infe - redakcia

anonymous08.10.2010 - 16:40 Trvalý odkaz

p4li: Keby som si dnes mal vyberat slider, asi by som sa nevedel rozhodnut, v tejto dobe uz maloktory nejako poriadne zaujme. Tie hybridy od SE nemaju nic co ponuknut .. pri SE je naozaj jedno ci si kupim novinku ako Yari, Zylo alebo starsiu W995 alebo este starsiu W910, rozdiel len vo velkosti displaya, nejaky zasadny pokrok tam nie je. Nokia 6600i mi vychadza ako taka najzaujimavejsia ponuka s tymto rozpoctom :) BB (ktore inak zboznujem) to podla mna sliderom prepisklo, vzdy som mal za to, ze BB sa drzi hlavne dobrej konstrukcie a HW, slider to urcite podla mna nezachrani. Mozno sa vsak mylim :)

anonymous08.10.2010 - 20:17 Trvalý odkaz

Valaroma: Dnes rano som si pozeral SE shop a Yari maju za 99,- eur...

anonymous11.10.2010 - 17:30 Trvalý odkaz

mao: a Sony Ericsson W995?? Ten ste sem pre?o nedali? Nie že by som bol fanúšik tohto telefónu, ale myslím, že za zmienku stojí. A inak "p4li" má ?istú pravdu, ?o sa týka týchto "sonyeriksonov". "Všetko na jedno kopyto" by som to nazval. Ni? sa nemení odkedy vydali prvý telefón s rozlíšením displeja 320x240

anonymous29.11.2010 - 13:26 Trvalý odkaz

Tulipán: Slajdre nemám rád, ale zato tá nokia 8800 vyzerá bohovsky :D

Celá diskusia 5 príspevkov