Honor 6X prichádza na Slovensko

Očakávaný 5,5'' dual SIM android prichádza do slovenských obchodov. Za dostupnú cenu ponúkne Full HD displej, 3 GB RAM, čítačku odtlačkov a duálny fotoaparát.

Nástupca modelu Honor 5X bol na čínskom trhu uvedený už v októbri minulého roka. Globálna dostupnosť bola oznámená na januárovej výstave CES 2017 a onedlho si Honor 6X budete môcť kúpiť aj na Slovensku.

Zaujme hliníkovou konštrukciou so zaoblenými hranami, 5,5'' Full HD displejom, čítačkou odtlačkov a hlavným duálnym fotoaparátom s kombinovaným rozlíšením 12 Mpix a 2 Mpix. Vďaka druhému objektívu je možné meniť hĺbku ostrosti u zhotovených snímok. Predná kamera poteší 8 Mpix rozlíšením. Duálna kamera je v tejto cenovej kategórii zatiaľ skôr výnimkou. Pod objektívmi je umiestnená viacfunkčná čítačka odtlačkov.

Telefón poháňa osemjadrový čipset Kirin 655, ktorý dopĺňa 3 GB operačná pamäť RAM a 32 GB úložisko. Čínskymi výrobcami preferovaný hybridný slot umožní vložiť dve SIM karty alebo jednu nanoSIM a jednu microSD kartu. Výdrž má na starosti 3340 mAh batéria. V Honor 6X beží operačný systém Android 6.0 spolu s nadstavbou EMUI 4.1, čoskoro však dostane update na nový Android 7.0 Nougat. Samozrejmosťou je plná podpora LTE vo všetkých lokálnych pásmach. Kompletné špecifikácie nájdete v našom základnom infe.

Na Slovensku štartujú predobjednávky 1. marca u partnerov Hej.sk, Alza.sk, Nay, Datart, Mall.sk a mobilného operátora O2. Odporúčaná cena je stanovená na 259 eur. na výber bude v sivom, zlatom a striebornom prevedení.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Vlado 24.02.2017 - 09:27

Beriem ho :)

Celá diskusia 2 príspevky