Poradňa: ako preniesť kontakty, fotky a iný obsah z Androidu do iPhonu?

Kúpili ste si nový iPhone a radi by ste v ňom mali všetky kontakty, textové správy a fotografie? Poradíme vám, ako ich z Androidu do jablčného zariadenia pohodlne presuniete.

Minulý týždeň sme sa v našej Poradni venovali presunu kontaktov, fotografií a ďalších dát z iPhonu do smartfónu s operačným systémom Android. Dnes je čas na druhý diel. Čo robiť, ak rozbalíte nový iPhone a chceli by ste, aby v ňom boli všetky telefónne čísla, fotografie a udalosti v kalendári z vášho Samsungu, Sony, HTC, Huaweiu či ďalších?

Prenos telefónnych čísel je veľmi jednoduchý. Android ich automaticky zálohuje do vášho Gmail účtu. S ním dokáže bez problémov pracovať aj iOS.

Pokiaľ teda v Nastaveniach vyberiete položku Kontakty -> Účty -> Pridať účet, namiesto iCloudu, Exchange, Yahoo či Outlook.com vyberte Google. Tu zadajte svoje prihlasovacie údaje, ktoré ste používali aj na Androide.

iPhone automaticky uloží všetky vaše kontakty a poznámky. Do aplikácie Mail začne prichádzať pošta z Gmailu, ale stiahnuť si samozrejme môžete aj samostatnú aplikáciu od Googlu, pokiaľ ste na ňu z Androidu zvyknutí.

Pripomíname, že účty budú plne synchronizované. Ak naraz používate iPhone aj telefón s Androidom, môžete si v iOS nastaviť Gmail účet ako predvolený. Keď do hociktorého zo zariadení uložíte nové telefónne číslo alebo udalosť v kalendári, automaticky sa potom objaví aj v tom druhom. Naprieč konkurenčnými platformami.

Apple sa snaží urobiť prechod ešte jednoduchším. Do Google Play preto umiesnil aplikáciu Move to iOS. Tá dokáže okrem kontaktov, kalendára a e-mailov presunúť aj vaše SMS, fotografie, videá a záložky vo webovom prehliadači. V App Store dokonca ponúkne alternatívy k vašim aplikáciám z Google Play.

Stiahnite si ju do svojho smartfónu s operačným systémom Android. Po otvorení v nej vyberiete želaný obsah a následne sama vytvorí Wi-Fi spojenie s iPhonom, do ktorého dáta bezdrôtovo prenesie.

Na iPhone ale musíte už pri prvom zapnutí telefónu vybaleného z krabice vybrať položku Migrovať z Androidu. iOS následne smartfón s otvorenou aplikáciou Move to iOS pre Android vo svojej blízkosti automaticky rozpozná.

Pokiaľ už iPhone pár dní používate, budete ho musieť zresetovať do továrenských nastavení alebo Gmail účet pridať ručne. Fotky preneste napríklad cez počítač a iTunes. O spôsobe, ako dodatočne presunúť textové správy, zatiaľ nevieme. Move to iOS a presun pri prvom zapnutí iPhonu je možno jediným riešením.

Ak aj vás trápi nejaký problém s telefónom, mobilným operátorom alebo hľadáte nejaký špecifický mobil (napríklad Dual SIM s uhlopriečkou do päť palcov či odolný mobil s čo najlepším fotoaparátom), napíšte nám e-mail na redakcia@fony.sk s predmetom správy "Poradňa". Z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku a tej sa budeme formou takéhoto článku.

Diskusia k článku:

anna bystrianska 07.05.2018 - 10:42

Dobrý den, chcela by som sa spýtať, čaká ma migrovanie z Androidu do iphone....našla som si váš skvelý článok ako na to a aplikáciu Move to iOS uz mám stiahnutu v androide....len ma zaujíma či je podstatné pri zapnutých obidvoch mobiloch to že v ktorom bude SIM karta....mám ju už vložiť do nového iphone?. Dakujem vopred za odpoved :-)

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne07.05.2018 - 11:25 Trvalý odkaz

Musis ju vlozit do iPhone, pretoze inac ho neaktivujes. Mozes ju tam potom aj nechat, vsetky udaje sa prenesu internetom, komunikacne sluzby sim karty nie su k migracii potrebne. Kontakty, ktore mas na SIMkarte prenesies prelozenim karty, zvysne, ktore su v telefone ti prenesie aplikacia.

Celá diskusia 2 príspevky