Dilema: OnePlus 3T vs. Xiaomi Mi 5S Plus

Tento týždeň proti sebe stojí vylepšená vlajková loď od OnePlus a 5,7-palcový zástupca od Xiaomi. Jeden láka na optickú stabilizáciu zadného fotoaparátu, druhý na dva objektívy a infraport.

 

Každý víkend sa snažíme jednému z vás pomôcť s výberom nového smartf'ónu. Máte dvoch favoritov? Napíšte nám na redakcia@fony.sk a najzaujímavejšiemu e-mailu za posledný týždeň sa budeme venovať formou takéhoto článku.

Tentokrát sa na nás obrátil Radoslav: Dobrý deň, uvažujem, že by som nahradil môj OnePlus 3 jedným z dvoch kandidátov. Predovšetkým chcem väčšiu internú pamäť (128 GB). Hlavnými kandidátmi sú OnePlus 3T a Xiaomi Mi 5S Plus. Čo by ste mi, prosím vás, poradili?

Radoslav je majiteľom OnePlus 3. Dobre teda pozná jeho operačný systém Android s nadstavbou OxygenOS. Ak mu vyhovuje, na nový OnePlus 3T si zvykne okamžite.

Dostane rovnaký 5,5-palcový displej s Full HD rozlíšením, 6 GB RAM a 16 Mpix fotoaparát s optickou stabilizáciou či schopnosťou nahrávať maximálne 4K video. Vie fotiť aj do bezstratového formátu RAW.

 

Možno by sa mohlo zdať, že mierne výkonnejší procesor, lepšia 16 Mpix predná kamera alebo väčšia 3400 mAh batéria za výmenu po menej než pol roku nestoja. Keďže ale OnePlus 3 ani 3T nepodporujú pamäťové karty, plne chápeme, že po novinke siaha najmä kvôli možnosti priplatiť si za 128-gigabajtové vnútorné úložisko. Starší model, ktorý sa už oficiálne nepredáva, mohol mať len v 64 GB vydaní.

OnePlus 3T ponúka dva sloty pre SIM, čítačku odtlačkov pod displejom, rozsvietenie displeja zamávaním nad ním a rýchle nabíjanie. Z oficiálnej stránky oneplus.net si 128 GB model môže objednať za 479 eur. Verzia so 64 GB vnútorným priestorom stojí 439 eur.

Recenzia: OnePlus 3 - päťapolpalcový návrat na vrchol

Takto fotí OnePlus 3 + videá z mobilu

Základné info: OnePlus 3T

Xiaomi Mi 5S Plus by nášmu čitateľovi ponúklo ešte o niečo väčší 5,7'' Full HD displej. Aj silnejšiu 3800 mAh batériu.

Myslíme si, že jeho kombinácia duálneho 13 Mpix a predného 4 Mpix fotoaparátu robí o niečo horšie snímky. Primárnemu snímaču chýba optická stabilizácia. Podobné je to s čítačkou odtlačkov prstov. Je tu, funguje spoľahlivo, ale na chrbte mobilu ju až tak radi nemáme. Naopak, tlieskame za implementáciu infraportu pre ovládanie domácej elektroniky.

 

Ani Xiaomi Mi 5s Plus si nerozumie s microSD kartami, ale pri kúpe 128 GB modelu by Radoslav dostal rovnakých 6 GB operačnej pamäte ako v OnePlus 3T. Bohužiaľ, takto vybavený kus stojí v slovenských e-shopoch viac než 500 eur. Veríme, že by mu všetky poskytli minimálne 2-ročnú záruku, ale stále by neriešili problém s chýbajúcou podporou 800 MHz LTE pásma, ktoré Orange, O2 a Telekom používajú najmä na vidieku.

Recenzia: Xiaomi Mi 5s Plus - mohutný odvážlivec z východu

Takto fotí Xiaomi Mi 5s Plus + videá z mobilu

 

V tomto prípade by sme teda zrejme siahli po lacnejšom OnePlus 3T s lepším fotoaparátom, vhodnejšie umiestnenou čítačkou odtlačkov a podporou všetkých slovenských LTE pásiem. Rozdiel vo výdrži na jedno nabitie snáď nebude až taký výrazný. Ak je Radoslav spokojný s predchodcom, nie je dôvod nedať značke dôveru ešte raz.

Diskusia k článku:

kuco 15.01.2017 - 12:18

Radko vezmi si OP 3T už len kvôli LTE pasmam aby si nemal v budúcnosti starosti. Ja využívam O2 a 4ka LTE sieť s OnePlus 2 na dedine kde už končí pokrytie a žiadny problém. Využívanie snímača odtl. na prednej strane pod displejom je pecka. Neviem si predstaviť tento snímač na zadnej strane.

Scotty15.01.2017 - 12:57 Trvalý odkaz

Urcite ber oneplus 3T. ...a ak budes predavat tvoj oneplus 3 tak mi mozes napisat spravu mozno sa dohodneme

Manobb15.01.2017 - 13:59 Trvalý odkaz

Ak by som neriešil cenu, tak určite OnePlus 3T. Ak by som bral do úvahy aj cenu, tak ani jeden z nich. ;-)

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy15.01.2017 - 14:49 Trvalý odkaz

Ak by som si musel vybrat z týchto 2 tak volim op3t. Ak by ma to az tak nenahanalo tak pockam 2-3 mesiace na nove fony so snap 835

Celá diskusia 79 príspevkov