Takto fotí Huawei Nova + videá z mobilu

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Huawei Nova s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát: 12 Mpix (4:3), LED blesk, video FHD (30 fps) / 4K (30 fps), AF, 1/4000 az 8 s, clona f/2.2

Predný fotoaparát: 8 Mpix (4:3), video Full HD, clona f/2.0

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Huawei Nova (CAN-L11).

Krátky komentár:

Príjemné prekvapenie. Slabá clona pri zadnom fotoaparáte môže vystrašiť, ale aj večerné zábery sú celkom schopné. 4K video má obmedzenie na 10 minút, ale vy aj tak budete radšej natáčať úspornejšie Full HD, ktoré na displeji vyzerá tiež veľmi dobre. Na režim videa treba najprv prepnúť. HDR je citlivé, musíte ho nájsť v režimoch. Nechýba ani manuálny režim s až 8-sekundovou uzávierkou na večerné snímky. V režime Super noc nájdete až 32-sekundovú expozíciu. Chýbať nemôžu ani špeciálne efekty pre večerné experimenty. Prepnutie na prednú kameru mohlo byť pohodlnejšie. Tá prekvapí clonovým číslom 2.0. K tomuto fotoaparátu nemám žiadne vážnejšie výhrady.

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

GALÉRIA VIDEÍ

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 24.12.2016 - 02:16

Vcelku slušný dynamický rozsah. Aj ten most SNP znesie prispevok na socialne siete. Som prekvapeny, myslel som, ze to bude len taky wannabe-vyzeram-ako6P. Ale zjavne je na tom ovela lepsie.

Richard Hombauer24.12.2016 - 19:58 Trvalý odkaz

Presne, ako pises. Bol som voci tomuto modelu skepticky, ale zbytocne.

Celá diskusia 2 príspevky