Poradňa: Ako na iPhone zobraziť e-maily na uzamykacej obrazovke?

Notifikačné centrum v iOS si môžete nastaviť veľmi podrobne. Kde presne je chyba, ak sa vám vaše e-maily stále nezobrazujú tak, ako by ste si želali?

V poradni sa každý víkend snažíme pomôcť jednému z vás, našich čitateľov. Z e-mailovej schránky redakcia@fony.sk pravidelne vyberáme najzaujímavejšiu otázku za posledný týždeň. Väčšinou riešime výber smartfónu na základe konktrétnych požiadaviek, ale neobchádzame ani technické okienko a nastavenia našich miláčikov.

Túto sobotu chceme pomôcť Ľubici: ”Chcela by som sa opýtať, prečo sa mi na iPhone 5S na zamknutej obrazovke nezobrazujú prijaté e-maily. Príde mi e-mail, zaznie zvukový signál, ale na zamknutej obrazovke nič nie je. Musím telefón odomknúť, a až tak si pozriem e-mail. Vďaka za radu.”

Nevieme, či Ľubica na svojom iPhone používa vstavanú aplikáciu Mail, alebo nejakú inú z App Store. Napríklad Gmail. Systém notifikácií (Hlásení) je v iOS veľmi podrobne prispôsobiteľný a pre oba prípady platí podobný postup.

1. V systémových nastaveniach kliknite na položku "Hlásenia". V zozname všetkých aplikácií potom na e-mailového klienta, teda "Mail".

2. Tu musíte mať zapnutý prepínač "Povoliť hlásenia". Hlbšie nastavenia potom môžete upraviť pre každý účet samostatne. Všimnite si, že môj iPhone ma na zmeny v Gmailovom účte neupozorňuje vôbec. V prípade iCloudu mám, naopak, povolené všetky tri druhy notifikácií.

Zobraziť v centre hlásení znamená, že nový e-mail nájdete v notifikačnom centre po stiahnutí hornej lišty.

Zvuky nastavujú tón upozornenia na prijatú poštu.

Odznak na aplikácii aktivuje červené koliesko s počtom neprečítaných správ na ikone aplikácie Mail.

Zobraziť na zamknutej ploche po prijatí mailu rozsvieti displej s uzamykacou obrazovkou a zobrazí náhľad na predmet a text v jeho tele - práve túto položku musí Ľubica aktivovať.

Vybrať si môžete aj štýl upozornenia v prípade, že pošta dorazí počas práce s inou aplikáciou. Teda keď je displej práve rozsvietený a vy robíte niečo iné. Napríklad na Facebooku.

Podobne si môžete prispôsobiť aj Gmail alebo ktorúkoľvek inú aplikáciu v iOS. Aj Messenger či Instagram. Nepodstatné aplikácie vás nemusia otravovať vôbec a môžu čakať až na to, kým ich kliknutím na príslušnú ikonu spustíte. Pri pripomienkach môžete vidieť počet naplánovaných úloh a pracovná pošta dokáže okamžite zazvoniť. Súkromná pošta môže len bez zvukov čakať na vybavenie v notifikačnom centre.

Nezabúdajte, že budúci týždeň môžeme poradiť aj vám. Stačí, ak sa so svojim problémom podelíte na náš redakčný mail.

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 10.12.2016 - 18:56

vstavana aplikacia nema push hlasenia pre gmail. Iba pravidelnu synchronizaciu v zvolenom casovom intervale.

Celá diskusia 1 príspevok