Takto fotí Kodak Ektra + videá z mobilu

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Kodak Ektra s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát: 21 Mpix (4:3), dvojtónový LED blesk, 4K video (30 fps), AF (PDAF) zaostrovanie, clona f/2.0, uzávierka 1/4000 - 1 s, OIS, senzor Sony IMX230, tlačidlo spúšte, Gorilla Glass,

Predný fotoaparát: 13 Mpix (4:3), clona f/2.2, VGA video (640 x 480 b., 16 fps), AF zaostrovanie

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Kodak Ektra.

Krátky komentár:

Kodak Ektra je zaujímavý pokus. Drahý, dizajnovo vydarený, no bez výnimočných vlastností. Predná 13 Mpix kamera zaostruje, ale natáča len VGA video. Prostredie tvorí čistý Android, ktorý si priam pýta nejakú nadstavbu, ktorá by ladila s dizajnom prístroja. Fotoaparát neponúka nič výnimočné. Fotografie z neho sú pekné, 4K video tiež, ale za cenu 500 eur tu máme viacero konkurentov, ktorí prekonávaju Ektru aj v clone (2.0), aj v možnostiach vstavanej foto aplikácie. Na foto mobile som v hrubej časti s gripom pre pohodlné držanie čakal aj závit pre statív a uzávierku dlhšiu než 1 s. Možno som príliš kritický, ale priemerný holý android s pekným foto dizajnom a schopným fotoaparátom by si zaslúžil určite lepšiu foto aplikáciu a hlavne cenovku hlboko pod ohlasovaných 499 eur.

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

GALÉRIA VIDEÍ

4K video (MPEG4) natočené Kodakom Ektra YouTube neakceptuje pre nepodporovaný formát súboru. To sa mi zatiaľ stalo len na rôznych čínskych smartfónoch. Uspokojiť sa tak môžeme len s VGA videom z prednej kamery:

Diskusia k článku:

Začať diskusiu