Takto fotí Lenovo P2 + videá z mobilu

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Lenovo P2 s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát: 13 Mpix (4:3), dual LED blesk, 4K video 30 fps / Full HD video (30 fps), AF, 1/3200 az 2/3 s, clona f/2.0

Predný fotoaparát: 5 Mpix (4:3), clona f/2.2, Full HD video

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Lenovo P2.

Krátky komentár:

Fotoaparát patrí v tejto cenovej kategórii k priemeru. A to je dobre. Výrobca tak popri výbornej výdrži a dobrému výkonu neignoruje ani fotoaparát. Séria Lenovo Moto je v tomto smere možno trochu lepšia, ale zase neponúka takú výdrž batérie.

Fotoaparát v P2 ponúka veľa možností. Prekvapí vodováhou, nechýba mu mriežka či rôzne režimy. Mne sa páčia napríklad zábavné HDR režimy, s ktorými sa určite občas pohrajte. Ani predný fotoaparát nie je najhorší. Slabinou oboch aparátov sú horšie svetelné podmienky. Večer a v noci sú fotografie z P2 mizerné. Záznam 4K videa poteší, ale lacné zaostrovanie počas záznamu potvrdzuje, že sa to dá aj lepšie. P2 nie je teda žiadny top fotomobil, ale za dobrých svetelných podmienok sa premení na celkom schopného pomocníka.

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

GALÉRIA VIDEÍ

Vo videu natočenom prednou kamerou opisujem všetky postrehy z práce s fotoaparátom. Oplatí sa ho pozrieť nielen kvôli zhodnoteniu kvality predného fotoaparátu:

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 21.11.2016 - 20:12

Lepsie ako P1. Nie o vela, sero a slabe svetlo bude asi stale katastrofa, ale aspon outdoor vyzera hodny minimalne facebooku. Predtym to bolo strasne aj tam... Tesim sa na recenziu.

Lukas22.11.2016 - 18:44 Trvalý odkaz

neni to az take najhorsie

Celá diskusia 2 príspevky