Takto fotí Sony Xperia E5 (F3311) + videá z mobilu

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Sony Xperia E5 s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát: 13 Mpix (4:3) / 9 Mpix (16:9), 1/8000 - 1/20 s, clona f/2.0, Full HD video (30 fps)

Predný fotoaparát: 5 Mpix (4:3) / 3 Mpix (16:9), Full HD video (30 fps)

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Sony Xperia E5.

Krátky komentár:

Xperia bez spúšte v bočnej stene? Už to naznačuje, že pôjde o základný model so slabým fotoaparátom, ktorému bude robiť problém šero aj akákoľvek odchýlka od ideálnych svetelných podmienok. Zaostrovanie je tiež neisté a ostrosť záberov po okrajoch mizerná. Skrátka, toto je smartfón pre veľmi nenáročných používateľov, ktorí cvaknú pár záberov mesačne. Milým prekvapením je makro, viď náš typický záber teplomera. Tak sa k fotografovaným objektom nemôžete priblížiť drvivou väčšinou iných konkurentov.

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

GALÉRIA VIDEÍ

Vo videu natočenom prednou kamerou opisujem všetky postrehy z práce s fotoaparátom. Oplatí sa ho pozrieť nielen kvôli zhodnoteniu kvality predného fotoaparátu:

Diskusia k článku:

ondrakomous 16.11.2016 - 23:02

budget foti lepe jak vlakova lod, tos to je naozaj komedia.

Celá diskusia 1 príspevok