Takto fotí Lenovo K6 + videá z mobilu

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Lenovo K6 s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát: 13 Mpix (4:3), LED blesk, 1/3200 - 2/3 s, Full HD video (30 fps), AF (PDAF), clona f/2.2,

Predný fotoaparát: 8 Mpix (4:3), FF, clona f/2.4, Full HD video (30 fps)

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Lenovo K6.

Krátky komentár:

Tento telefón prekvapil makro zábermi, snímkami extrémne blízkych objektov. K nášmu teplomeru sa mi snáď so žiadnym mobilom nepodarilo takto priblížiť. A poteší tiež prekvapivo slušná predná kamera, hlavne ako fotoaparát pri autoportrétoch, selfie záberoch či svojkách. Ako len chcete. Slabé výsledky dosahuje predný aj zadný fotoaparát hlavne pri slabšom osvetlení. Ale to je pri smartfóne za dvesto eur úplne normálne.

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

GALÉRIA VIDEÍ

Nasledujúce video obsahuje nesprávnu informáciu, že ide o K6 Note. Platí však, že K6, K6 Note aj K6 Power obsahujú rovnaký fotoaparát, takže to až taká lož nie je.

Vo videu natočenom prednou kamerou opisujem všetky postrehy z práce s fotoaparátom. Oplatí sa ho pozrieť nielen kvôli zhodnoteniu kvality predného fotoaparátu:

Diskusia k článku:

Borland 07.11.2016 - 19:24

Budete robiť podobné snímky (ideálne recenziu) na Lenovo P2? Aspoň pre moje potreby ide o takmer ideálny telefón, len sa obávam toho fotoaparátu. Lenovo to s foťákmi nikdy dobre nevedelo, a Lenovo P1 toho bolo dôkazom.

Richard Hombauer07.11.2016 - 21:14 Trvalý odkaz

Samozrejme. Všetkými testovanými telefónmi robíme tieto zábery. :)

Celá diskusia 2 príspevky