Huawei Kirin 960 - výkonný procesor pre high-endy

Huawei oficiálne predstavil svoj aktuálne najvýkonnejší procesor, ktorý by sa mal už čoskoro objaviť v prémiových smartfónoch. Prvým zrejme bude pripravovaný Mate 9.

Huawei vyvíja vlastné čipsety pre zariadenia strednej i vyššej triedy a práve nový HiSilicon Kirin 960 je určený do top modelov. Novinka vyrobená 16 nm technológiou je založená na architektúre big.LITTLE. Čipset sa skladá z osemjadrového procesora - štyroch výkonných jadier Cortex-A73 s taktom 2,4 GHz, štyroch menej výkonných Cortex-A53 taktovaných na 1,8 GHz a grafiky Mali-G71 MP8.

Kirin 960 podporuje LPDDR4-1800 RAM, LTE kategórie 12 s prenosovou rýchlosťou do 600 Mbps i nahrávanie 4K videí. Uvedenie na trh sa očakáva ešte v tomto roku, špekuluje sa, že prvým smartfónom s novým čipsetom by mohol byť pripravovaný Huawei Mate 9. Jeho predstavenie sa očakáva už na budúci mesiac. Aj predchodca Mate 8 dostal ako prvý vtedajšiu novinku Kirin 950.

obr. anandtech.com

Pred dvomi mesiacmi sme otestovali top procesory, výsledok nášho porovnania nájdete v článku Porovnanie top procesorov dnešných smartfónov.

Zdroj: anandtech.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu