Lenovo Moto Z, Moto Z Play a Moto Mods prichádzajú na Slovensko

Dva modulárne telefóny radu Moto Z a prídavné moduly Moto Mods sa čoskoro objavia v slovenských obchodoch. Pribúdnú aj v ponuke mobilných operátorov, kde na zákazníkov čaká darček - JBL modul zadarmo.

Lenovo osvieži ponuku mobilných telefónov na našom trhu o dva zaujímavé kúsky. Ponúkajú nielen štýlový dizajn, tenké telo a výborné parametre, ale hlavnou devízou je možnosť používať prídavné moduly Moto Mods, ktoré zmenia telefón na projektor, stereo reproduktor, digitálny fotoaparát s xenónovým bleskom alebo smartfón s vysokou kapacitou batérie.

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Na výber bude zo štyroch Moto Mods. S Hasselblad True Zoom získate fotoaparát s 12 Mpix rozlíšením, xenónovým bleskom a 10-násobným optickým zoomom. Nechýba manuálny režim s možnosťou vyváženia bielej, nastavenia clonového čísla, času uzávierky, zaostrenia a rozsahu ISO od 100 do 3200 a možnosť ukladania snímok do RAW formátu. Podporovanými formátmi sú aj JPG a MPEG4 pre video.

S JBL SoundBoost reproduktorom budete mať k dispozícii 80 dB zvuk, takže malú diskotéku si môžete spraviť kdekoľvek. Tvoria ho celkovo dva stereo reproduktory, každý s výkonom 3 W. Navyše má tento Moto Mod integrovanú batériu s kapacitou 1000 mAh, čo by malo stačiť na 10 hodín plnohodnotného prehrávania hudby.

Moto Insta-Share Projector využijete na pozeranie videí či fotografií. Premietnete obraz z displeja telefónu na akýkoľvek rovný povrch, a získate tak obraz s veľkosťou až 70". Svetelnosť projektoru dosahuje 50 lm s kontrastným pomerom až 400:1. Životnosť zdroja je 10-tisíc hodín a disponuje aj vlastnou batériou s kapacitou 1100 mAh. Integrovaný stojanček vám umožní nastaviť projektor do ľubovoľnej polohy.

Power Pack prináša až 22 hodín dodatočnej energie. Okrem toho disponuje špeciálnym módom, ktorý automaticky dobíja batériu telefónu na úroveň 20 %. Incipio Power Pack príde v rôznych dizajnových edíciách. Jednotlivé moduly Moto Mods budú na Slovensku dostupné v priebehu októbra u autorizovaných predajcov Lenova.

K zadnej stene telefónov radu Moto Z pripevníte prídavné moduly Moto Mods pomocou magnetických konektorov bez toho, aby ste museli telefón vypínať. Jednoducho ich pricvaknete. Predávať sa budú aj zadné kryty s rôznou povrchovou úpravou a farebných prevedeniach (cena približne 20 eur), ktoré takisto jednoducho pripevníte pomocou 16-pinového magnetického konektora k zadnej stene telefónu.

Lenovo sa na prezentácii noviniek pochválilo, že za dva roky od vstupu na náš trh predalo 350-tisíc kusov telefónov, pričom len za tretí tohtoročný kvartál to bolo 55-tisíc kusov. Úspešná je aj séria Lenovo K5, z ktorej sa predalo 18-tisíc telefónov. Najnovším prírastom v radu K je päťpalcový Vibe K6, ktorý za 199 eur ponúkne Full HD displej, dostatočný výkon, stereo reproduktory a čítačku odtlačkov.

Náročnejší zákazníci sa potešia príchodu dvoch modelov série Moto Z. Už v polovici októbra pribudnú v slovenských obchodoch a u mobilných operátorov Moto Z a Moto Z Play. Nová vlajková loď Moto Z dostala celokovové telo vyrobené z leteckého hliníka s hrúbkou iba 5,19 mm a vďaka nanotechnológii je aj vodoodpudivé, takže sa nemusíte obávať telefonovania v daždi, prípadne náhodného ošplechnutia vodou.

Napriek tenkej konštrukcii sa do vnútra zmestila 2600 mAh batéria s funkciou Turbo Power, ktorej 15-minútové nabíjanie postačí na ďalších 8 hodín používania. Medzi kľúčové špecifikácie patrí 5,5'' AMOLED displej s QHD rozlíšením 1440 x 2560 bodov, výkonný procesor Snapdragon 820, 4 GB RAM a 13 Mpix fotoaparát s optickou stabilizáciou a clonovým číslom f/1.8. Kompletné špecifikácie sa dozviete z nášho základného infa.

Lenovo Moto Z príde na Slovensko 14. októbra 2016 za odporúčanú cenu 699 eur a v Orangei k nemu dostanete ako darček modul JBL SoundBoost reproduktor.

Druhou novinkou, ktorá mieri na náš trh je Moto Z Play. Výrobca sa chváli nielen solídnymi parametrami, ale aj dvojdňovou výdržou, ktorú má zabezpečiť 3510 mAh batéria s funkciou Turbo Power. Smartfón poteší aj tých, čo hľadajú plnohodnotný dual SIM, Moto Z Play má nielen dva sloty na SIM kartu, ale aj samostatný slot na pamäťovku.

Hardvérovou výbavou môžeme Moto Z Play zaradiť do strednej triedy, nájdeme tu 5,5'' Full HD displej, procesor Snapdragon 625, 3 GB RAM, čítačku odtlačkov a 16 Mpix fotoaparát s laserovým a PDAF zaostrovaním. Všetko dôležité sa o telefóne dozviete z článku Základné info: Lenovo Moto Z Play.

Aj k tomuto smartfónu si môžete pripojiť Moto Mods, jeden z nich, JBL reproduktor, dostane v O2 a Telekome ako darček. Odporúčaná cena je 449 eur, na trh príde 14. októbra 2016.

Ako to vyzeralo na prezentácii noviniek sa dozviete z nášho videa:

Diskusia k článku:

Borland 10.10.2016 - 15:58

Moto Z Play okamžite kupujem, len dúfam, že 14. október je potvrdený. Zatiaľ totiž nikde nič, ani predobjednávka.

Celá diskusia 1 príspevok