TOP15 v septembri: prevládajú lacné androidy

Takmer dve tretiny rebríčka tvoria lacné androidy s cenovkou okolo sto eur. Zvyšok patrí stále žiadaným tlačidlovým Nokiám.

Rubrika TOP15 je prehľadom najpredávanejších telefónov v kamenných predajniach. Údaje nám poskytuje partner - mobilonline.sk.

ikona

TOP15 v auguste: Samsung opäť na vrcholeNapriek tomu, že v tabuľke prevládajú telefóny s cenovkou nižšou než sto eur, víťazom sa stal model, ktorý v augustovom rebríčku patrí k najdrahším. Ktorý Samsung napriek iba 8 GB pamäti zákazníkov tak zaujal?

Doteraz sme v prvej päťke najpredávanejších telefónov v obchodoch firmy mobilonline.sk videli hlavne staré známe tlačidlové Nokie, no v septembri sa pomer mierne zmenil. Do popredia sa dostali smartfóny, aj keď prevažne lacné modely pre nenáročných používateľov. Výnimkou je päťpalcový Samsung Galaxy J5 s HD displejom, ktorý atakuje cenovku 180 eur.

V auguste mu dokonca patrilo prvenstvo, teraz ho odovzdal lacnej Nokii 108 a musel sa uspokojiť s druhým miestom. Huawei Y3 II poskočil z minulomesačného desiateho na septembrové tretie miesto, za ním skončil slabšie vybavený súrodenec aktuálnej dvojky rebríčka Samsung Galaxy J3. Novinkou v top pätnástke je päťpalcový dual SIM Lenovo Vibe C, ktorému patrí piata priečka. Najdrahším modelom v rebríčku s cenovkou tesne pod dvesto eur je stále Huawei P8 Lite.

Rebríček TOP15 najpredávanejších telefónov v septembri 2016 v obchode mobilonline.sk:

Diskusia k článku:

Začať diskusiu