Microsoft stiahol z online obchodu fitnes náramok Band 2

Vyzerá to, že Microsoft zanevrel na fitnes náramok Band a tretia generácia ani nepríde. Z ponuky svojho obchodu tento produkt odstránil a podľa posledných informácií nemá s týmto príslušenstvom zatiaľ žiadne plány.

Fitnes náramok Microsoft Band 2 zrejme nesplnil očakávania spoločnosti, a tak sa tomuto príslušenstvu v budúcnosti nebude venovať. Microsoft podľa informácií zdnet.com rozpustil softvérový tím, odstránil zo stránky pre developerov SDK pre Microsoft Band a zmizol aj z ponuky online obchodu.

Náramok Band nájdete v obchode už len cez web cache, po kliknutí na tlačidlo "Buy" síce zobrazí ponuku s cenou, ale pri pokuse o nákup vás web presmeruje na domácu stránku Microsoft Store. Podľa vyhľadávača Heureka je na Slovensku Band 2 dostupný len v dvoch internetových obchodoch.

Podľa vyjadrení spoločnosti pre stránku zdnet.com už Microsoft predal existujúce zariadenia Band 2 a na tento rok nemajú žiadne ďalšie plány. Aj naďalej však budú zákazníkom poskytovať podporu pre ich náramky a budú investovať do platformy Microsoft Health, ktorá je otvorená pre systémy Windows, iOS i Android.

Vedenie spoločnosti zrejme prehodnotí, či sa im v budúcnosti oplatí investovať do nositeľného príslušenstva, keďže je tu silná čínska konkurencia s cenovo dostupnejšími wearables.

Zdroj: zdnet.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu