BlackBerry DTEK60 by mal zamieriť medzi high-endy

Zatiaľ oficiálne nepredstavená novinka sa zrejme nedopatrením objavila na amerických stránkach BlackBerry. Pokiaľ sa potvrdia zverejnené špecifikácie, pôjde o 5,5'' android s QHD displejom a Snapdragonom 820.

Aj keď nedávno BlackBerry ohlásilo, že končí s výrobou hardvéru a venovať sa chce len vývoji softvéru, neznamená to, že sa žiadnych nových smartfónov nedočkáme. Po cenovo dostupnom androide DTEK50, ktorý vychádza z Alcatelu Idol 4, sa blíži nový model. Ten si zobral telo, rozlíšenie displeja a kapacitu batérie od Alcatelu Idol 4S, no zvyšné kľúčové parametre má ešte lepšie.

Síce len na chvíľku, ale predsa sa na stránkach kanadskej spoločnosti odhalili špecifikácie pripravovanej novinky DTEK60. Aj keď sa už na webe nenachádza, Google si stránku, na ktorej boli porovnávané obidva modely radu DTEK pamätá. Dizajn kopíruje vzhľad slabšie vybaveného súrodenca DTEK50, výbavou však spadá medzi high-endy a vyzerá to, že sa fanúšikovia značky majú na čo tešiť.

Päťapolpalcový displej má dostať QHD rozlíšenie 1440 x 2560 bodov, vo vnútri by mal pracovať procesor Snapdragon 820 spolu s 4 GB pamäťou RAM a 32 GB úložiskom. Operačný systém Android 6.0.1 Marshmallow doplní nadstavba BlackBerry, chýbať nebudú známe bezpečnostné funkcie ani aplikácie výrobcu. Hlavný fotoaparát by mal ponúknuť 21-megapixelový snímač s nahrávaním 4K videí, predná širokouhlá kamera si vystačí s 8 Mpix rozlíšením. Medzi špecifikáciami bola uvedená 3000 mAh batéria s rýchlym nabíjaním, snímač odtlačkov a nový konektor USB-C. FM rádio podľa informácií na stránke chýba.

Kedy bude BlackBerry DTEK60 uvedený oficiálne nie je isté, hovorí sa o dátume 11. október. Recenziu modelu DTEK50 už pre vás pripravujeme a čoskoro ju zverejníme.

Zdroj: us.blackberry.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu