Samsung Gear S3 classic (SM-R770) a frontier (SM-R765)

Inteligentné hodinky s 1,3’’ kruhovým displejom, 380 mAh batériou, Wi-Fi a GPS a vlastným OS Tizen.

Základné parametre:

OS: OS Tizen 2.3.2

procesor: dvojjadrový 1 GHz

rozmery: 46 x 49 x 13 mm

hmotnosť bez remienka: 62 gramov (S3 frontier), 57 gramov (S3 classic),

displej: uhlopriečka 1,3'' (33 mm), Super AMOLED, 360 x 360 b, (kruh s priemerom 360 px a zobrazením 101 736 px), 278 ppi, farebný always-on režim

fotoaparát: nie

predná kamera: nie

pamäť: pamäť 4 GB + 768 MB RAM

globálny prenos dát: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.2, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/n), NFC, MST, GPS, Glonass

ostatné: zvýšená odolnosť voči vode a prachu (IP68), akcelerometer, gyroskop, snímač tepu srdca, barometer, senzor intenzity osvetlenia

batéria: Li-Ion batéria 380 mAh

Pravdepodobná cena a dostupnosť: neuvedená

Neobsahuje/nepodporuje: pamäťové karty, fotoaparát

Recenzia: Samsung Gear S3 Frontier - tri pohľady na jedny hodinky (21. 2. 2017)

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Samsung naďalej verí v budúcnosť inteligentných hodiniek a v Berlíne predstavil už tretiu generáciu radu Gear S. Zákazníkom dá dokonca na výber medzi modelmi Gear S3 classic a Gear S3 frontier.

Gear S3 classic a frontier majú tento rok o niečo väčší, 1,3’’ Super AMOLED dispej zobrazujúci až 16 miliónov farieb. Po vzore najnovších smartfónov značky podporuje aj plnofarebný always-on režim, takže aktuálny čas a zmeškané notifikácie uvidíte aj bez rozsvietenia obrazovky klasickým gestom zápästím. Zobrazovací panel je kruhový, výrobca totiž verí, že inteligentné hodinky musia byť dostatočne elegantné a vzhľadovo podobné tým klasickým.

ikona

Samsung Gear S3 Frontier - tri pohľady na jedny hodinkyRecenzia inteligentných hodiniek so štýlovým dizajnom, odolnosťou voči vode, 1,3'' ciferníkom, OS Tizen, GPS, Wi-Fi a snímačom tepu.

Model frontier má tmavšie kovové telo a masívnejší vzhľad. Oba sa ovládajú dvojicou tlačidiel na pravej strane, dotykovým displejom alebo otočnou lunetou okolo neho. V hodinkách aj tento rok beží operačný systém Tizen, takže Samsung naďalej kráča vlastnou cestou a snahy Googlu o propagáciu jeho platformy Android Wear ignoruje. Pre používateľov to môže priniesť menšiu paletu aplikácií, hoci majitelia smartfónov od Samsungu dobre poznajú stále sa rozširujúci obchod Galaxy Apps.

V ňom bude dostupné množstvo takzvaných "watchfaces", teda ľubovoľných ciferníkov s dodatočnými údajmi o počasí či odkráčanej vzdialenosti počas dňa. Ciferníky, aplikácie i hudbu reprodukovateľnú napríklad cez Bluetooth slúchadlá uložíte do 4 GB vnútorného úložiska. Technické špecifikácie doplní 768 MB operačnej pamäte a gigahertzový dvojjadrový procesor.

Hodinky budú kompatibilné s bežnými 22-milimetrovými remienkami a odolné voči vode a prachu (podľa certifikácie IP68).

Spojenie so smartfónom a prenos upozornení na malý displej zabezpečí Bluetooth vo verzii 4.2, záznam informácií zo športových aktivít zasa GPS a optický senzor tepovej frekvencie na zadnej strane. Hodinky dostali aj Wi-Fi, NFC, podporu pre vykonávanie bezdotykových platobných operácií MST a SOS režim s konštantným odosielaním polohy vybraným kontaktom či záchranným zložkám.

Samsung sľubuje, že 380 mAh batéria dokáže obom modelom dodávať energiu až počas 3-4 dní. O nabíjanie sa postará bezdrôtová podložka dodávaná k hodinkám.

Zatiaľ sa zdá, že classic i frontier budú k dispozícii iba v jednom farebnom variante, to však určite neplatí o remienkoch. Podrobnosti o cene výrobca zatiaľ nezverejnil. Náš kolega Richard sa už v Berlíne teší na podrobné vyskúšanie oboch modelov.

Videorecenzia

Diskusia k článku:

Začať diskusiu