4ka: kvalitu LTE siete otestujú dobrovoľníci

Aj v diskusii pod našimi článkami sa to občas hemží výčitkami na kvalitu a rozsah pokrytia LTE sieťou 4ky. Či sú tieto negatívne reakcie opodstatnené, zisťuje tím dobrovoľníkov, ktorí sa dnes vydal na sedemdňovú cestu po Slovensku. Cieľom je testovať sieť.

Signáloskúšači, ako ich nazval operátor, dostali voľnú ruku pri voľbe trasy aj miest, ktoré chcú navštíviť. Jedinou podmienkou bolo, aby denne otestovali kvalitu siete 4ky na minimálne piatich rôznych miestach. Môže ísť o mestá, obce alebo rôzne turistické atrakcie.

Tím má k dispozícii auto, mobilné telefóny a tablety so SIM kartou 4ky. Počas celej trasy ich bude sprevádzať profesionálny štáb, ktorý všetko zachytí na kameru. Výsledky testovania môžete sledovať na sociálnych sieťach Instagram, Facebook a YouTube, kde bude každý večer zverejnená reportáž z celého dňa.

Štvorčlenné tímy dobrovoľníkov, ktoré boli ochotné za sedem dní precestovať Slovensko, sa mohli prihlásiť na facebookovej stránke 4ky.

Tu na fanúšikov čaká aj súťaž. Každý večer sa na fanpage prihlásia testeri prostredníctvom life-streamu, kde prezradia svoju aktuálnu polohu. Prví štyria, ktorí tím nájdu priamo v teréne, dostanú hodnotné ceny. V hre sú mobilné telefóny aj SIM karty s 10 GB dátovým balíkom.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

galaxi 15.08.2016 - 23:00

Som zvedavý kde všade budú testovať 4ku. Kde objavia miesta bez signálu a koľko takých miest bez signálu zverejnia.

funboy16.08.2016 - 10:26 Trvalý odkaz

nechápem, prečo si sa neprihlásil do tej testovačky Ty galaxi

galaxi16.08.2016 - 23:01 Trvalý odkaz

Ty si sa ale prihlásil!!!

Celá diskusia 4 príspevky