Bude v Číne Samsung Galaxy Note 7 aj so 128 GB pamäťou?

Samsung na svojich oficiálnych stránkach uvádza pri Note 7 len 64 GB kapacitu vnútorného úložiska. Uvažuje vraj ale nad uvedením vybavenejšej verzie s dvojnásobnou pamäťou, určenej pre čínsky trh.

Aj keď to po predstavení nového tabletofónu od Samsungu vyzeralo, že na trh príde len v 64 GB verzii, Samsung vraj reviduje svoje rozhodnutie a je možné, že na čínskom trhu bude najnovší tabletofón dostupný aj so 128 GB úložiskom. Dôvodom má byť agresívny marketing konkurencie zameraný práve na pamäť s vysokou kapacitou.

Šéf mobilnej divízie Samsungu Koh Dong-jin uviedol, že pokiaľ by bol v niektorých regiónoch po tejto verzii vysoký dopyt, nedá sa vylúčiť, že by výrobca mohol prehodnotiť svoje rozhodnutie a priniesť 128 GB Note 7 aj na iné trhy. Cena by však vzrástla, preto je otázne, na ktoré trhy by sa vyplatilo 128-gigabajtový model priniesť.

Čínske médiá hovoria aj o 6 GB operačnej pamäti RAM, no k tej sa zástupca spoločnosti zatiaľ bližšie nevyjadril.

Horúca novinka Samsung Galaxy Note 7 sa u nás začne predávať 2. septembra za odporúčanú cenu 849 eur, a dostupná bude len v 64 GB variante. Potvrdili to zástupcovia Samsungu na stretnutí s novinármi, na ktorom sme si špičkový tabletofón už aj vyskúšali, a prineisli sme vám prvé dojmy a podrobnú fotogalériu.

Medzi hlavné lákadla Samsungu Galaxy Note 7 patrí okrem 5,7'' QHD displeja zaobleného po obidvoch stranách i viacfunkčné dotykové pero S-Pen, skener dúhovky a vodeodolná konštrukcia. Práve prítomnosť pera S-Pen a jeho možnosti robia z Note 7 zariadenie, ktoré nemá na trhu konkrenciu.

Kompletné špecifikácie nájdete už tradične v našom základnom infe.

Zdroj: koreaherald.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu