Bose Soundlink Mini II - drobec stále hľadajúci konkurenta

Druhá generácia kultového Bluetooth reproduktora prináša síce takmer zhodný zvuk, ale viacero praktických vylepšení.

Vďaka nášmu čitateľovi Marošovi sme mohli konečne otestovať bezdrôtový reproduktor Bose SoundLink Mini 2, ktorý je známy prekvapivo kvalitným zvukom. Ten vychádza z krabičky malých rozmerov, ktorá v druhej generácii prináša konečne nabíjanie cez microUSB, o tri hodiny dlhšiu výdrž na jedno nabitie a možnosť telefonovanie vďaka zabudovanému mikrofónu. Čo sa týka zvuku, tak ten by ste od prvej generácie pravdepodobne nerozpoznali.

Základné parametre:

Rozmery 180 x 51 x 58 mm, hmotnosť 670 gramov, doba prehrávania 10 hodín, spárovanie cez Bluetooth, vstavaný mikrofón, konektory: microUSB, 3,5 mm audio jack.

Obsah balenia:

Bose SoundLink Mini 2, nabíjacia stanica, kábel, nabíjací adaptér.

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Reproduktor spárujete so smartfónom alebo tabletom cez Bluetooth s dosahom až 10 metrov a pamätá si osem naposledy pripojených zariadení. Na jedno nabitie ponúkne do desať hodín prehrávania hudby. Batériu nabijete cez klasický microUSB konektor, takže na rozdiel od prvej generácie už nepotrebujete žiadny špeciálny kábel, stačí vám USB kábel od nejakého smartfónu. Súčasťou balenia je tiež nabíjacia kolíska, ktorá poslúži aj ako domáca základňa. Stav batérie sa dozviete od hlasového sprievodcu pri zapnutí reproduktora.

Na tele SoundLink Mini 2 nechýba 3,5 mm jack na pripojenie iného zdroja zvuku prostredníctvom kábla, novinkou je vstavaný mikrofón, takže ho môžete využiť na telefonovanie ako hlasné handsfree. Ovládacie tlačidlá sú umiestnené na hornej strane zariadenia.

Bluetooth reproduktor Bose SoundLink Mini 2 kúpite v slovenských obchodoch za približne 220 eur, a hoci sa niekomu môže zdať cena tejto malej krabičky vysoká, keď budete tento malý zázrak počuť, zmeníte názor. Z kompaktného tela skutočne vychádza neuveriteľný zvuk, ktorý ťažko opísať.

K Bose Soundlink Mini 2 si môžete dokúpiť ochranné kryty, ktoré nielen oživia čiernu a striebornú základnú farbu, ale tiež ochránia decentnú hliníkovú konštrukciu.

Bose SoundLink Mini 2, JBL Charge 3 a Harman Kardon Go+Play

Nedávno sme testovali cenovo podobný bezdrôtový reproduktor JBL Charge 3, ktorý je navyše vodeodolný a vďaka 6000 mAh batérii poslúži aj ako externá nabíjačka.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu