TOP15: júl v obchodoch mobilonline.sk ovládli Nokia a Lenovo

Až jedenásť modelov z júlovej pätnástky patrí len dvom značkám - Nokii a Lenovu. Zvyšné štyri si spravodlivo podelili Huawei a Samsung.

Rubrika TOP15 je prehľadom najpredávanejších telefónov v kamenných predajniach. Údaje nám poskytuje partner - mobilonline.sk.

Aj keď je v júlovej top pätnástke najpredávanejších telefónov v obchodoch mobilonline.sk menej telefónov s hardvérovou klávesnicou než tomu bolo v júni, stále tvoria polovicu modelov v rebríčku, a všetky sú rovnakej značky - Nokia. Druhým najžiadanejším výrobcom je Lenovo, ktorému patrí päť modelov. Dve tretiny telefónov v tabuľke majú cenovku nižšiu než sto eur, najdrahším modelom je Huawei P8 Lite s cenovkou tesne pod dvesto eur.

Víťazom sa aj tentoraz stalo lacné Lenovo A536, ktoré je na vrchole už niekoľko mesiacov. Nokia 215, vydaná už pod taktovkou Microsoftu, si oproti júnovým predajom polepšila a ocitla sa na druhom mieste a cenovo dostupný android Samsung Galaxy J5 si udržal tretiu priečku. Prvú päťku uzatvárajú dve tlačidlové Nokie: trojročná Nokia 108 a minuloročný model Nokia 230, ktorú už síce vydal Microsoft, no stále nesie meno fínskej firmy.

ikona

TOP15: jún v obchodoch mobilonline.sk patril tlačidlovým telefónomOsem z pätnástich modelov v našom rebríčku má klasickú alfanumerickú klávesnicu. Stále je dosť zákazníkov, ktorí z rôznych dôvodov uprednostnia kompaktné tlačidlové telefóny pred dotykovými plackami.

Rebríček TOP15 najpredávanejších telefónov v júli 2016 v obchode mobilonline.sk:

Diskusia k článku:

Začať diskusiu