JBL Charge 3 - reproduktor, ktorý neutopíte

Recenzia vodeodolného Bluetooth reproduktora s hlasnou reprodukciou, ktorý vďaka 6000 mAh batérii poslúži ako externá nabíjačka.

Základné parametre:

Rozmery 213 x 87 x 89 mm, hmotnosť 800 gramov, výkon 2 x 10 W, 2 x woofer 50 mm, Frekvenčný rozsah 65 Hz - 20 kHz, napájanie 5 V / 2,3 A, USB nabíjací výstup 5 V / 2 A, AUX vstup, batéria 22,2 Wh, Bluetooth 4.1, čas nabíjania: 4,5 hodiny, doba prehrávania až 20 hodín, poslúži ako 6000 mAh externá batéria, vodeodolnosť - certifikácia IPX7.

Obsah balenia:

JBL Charge 3, 5V 2.3A USB adaptér, microUSB kábel, dokumenty.

JBL Charge 3 je výkonný prenosný Bluetooth reproduktor a záložný zdroj v jednom. Poslúži nielen na prehrávanie hudby, ale v prípade núdze ním nabije váš smartfón či tablet. Navyše spĺňa certifikáciu IPX7, takže sa nemusíte obávať náhodného ošplechnutia vodou. Môže vám tak spríjemniť letné dni pri bazéne alebo na pláži.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Vďaka vodotesnej konštrukcii, odolnej látke a robustnému puzdru vydrží aj náročnejšie podmienky, nevadí mu ani piesok, a podľa výrobcu vydrží poronenie do hĺbky jedného metra po dobu 30-tich minút.

Pridanou hodnotou tretej generácie reproduktora je vstavaná 6000 mAh batéria. Cez klasický USB vstup pripojíte akýkoľvek kábel, ktorým nabíjate svoj telefón či tablet a JBL Charge 3 (ako už názov napovedá) sa premení na externý akumulátor.

Výdrž na jedno nabitie je výrobcom udávaných až 20 hodín, konečný čas ale záleží od hlasitosti reprodukcie a či sa z neho nabíjalo mobilné zariadenie. Na zostávajúcu kapacitu batérie vás upozorní päť LED diód na prednej strane. Akumulátor nabijete do plnej kapacity za 4,5 hodiny.

Reproduktor má výkon 2 x 10 W, kvalita prehrávania je veľmi dobrá, i keď je zvuk trošku zastretý, čo má zrejme na svedomí vodeodolná konštrukcia. Vyčítať mu môžeme trošku slabšie výšky, stredy sú slušné. Ovláda sa pomocou tlačidiel na hornej stene a poslúži aj na príjem hovoru zo spárovaného smartfónu. Pomocou funkcie JBL Connect môžete spojiť viac reproduktorov a vytvoriť si tak stereo efekt.

Celkovo však tento produkt ťažko hľadá konkurenta, pretože je relatívne malý, stojí menej než 180 eur a hrá naozaj nahlas. A nevadí mu voda ani piesok. Predáva sa v troch farbách: čiernej, červenej a sivej.

Podobným produktom rovnakej značky s vodeodolným telom a 6000 mAh záložným zdrojom je reproduktor JBL Extreme, ktorého recenziu sme vám priniesli v aprílovom článku JBL Xtreme - extrémne basy v štýlovom a odolnom tele. Ponúka však väčšie rozmery a vyššiu cenovku.

Orientačná cena: 179 eur (Vzdy.sk)

JBL Charge 3 (recenzia Bluetooth reproduktora)

Záver:

JBL Charge 3 ponúkne presne to, čo od neho očakávate. Hlasnú reprodukciu so slušnou kvalitou, dlhú výdrž, odolné telo, ktorému neuškodí voda ani piesok, a poslúži aj na doplnenie energie vášho telefónu alebo tabletu. Za cenu menej než dvesto eur získate spoľahlivého spoločníka nielen na letnú párty k bazénu.

Diskusia k článku:

punkton 14.07.2016 - 23:43

Ako to znie na maximálnej hlasitosti? Stava sa, aj pri slušných bluetooth reprakoch, že obcas nestáva pri max. hlasitosti skreslenie.

Richard Hombauer22.07.2016 - 10:22 Trvalý odkaz

Nepamatam si ziadne vyrazne skreslenie na maxime. Ale za maximalnu hlasitost vzdy povazujem max -10%. Na ziadnom reproduktore nepocuvam maximalnu hlasitost, ale o jeden-dva dieliky nizsie. Prave kvoli tomuto. :)

Roan Krupa09.08.2017 - 15:05 Trvalý odkaz

Zdravim , mozem sa opytat ktory reproduktor medzi jbl charge 2+ a jbl flip 4 by ste odporucili podla vykonu a kvality hudby, bassy?

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne09.08.2017 - 16:42 Trvalý odkaz

chod na tuto URL

http://switcher.oluvsgadgets.net/

dole si vyhladaj najprv charge 2+ a pridaj ho do player A, potom flip 4 a do player B. Pusti si zanre/nahravky podla lubovole. Potrebujes na to nejake tie sluchadla aby si to vedel posudit.

povedal by som ze charge2+ ma silnejsie stredy a take jemnejsie basy. Ale flip4 je maly a prakticky. Ak to chces na vonku, bral by som ten mensi. Ak niekde do miestnosti, asi ten vacsi.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease09.08.2017 - 17:36 Trvalý odkaz

To si mu poradil teda..
Začne sa hrabať v tej databáze a žiaden JBL si nekúpi :-))

Celá diskusia 5 príspevkov