Príchod ďalšej generácie Samsung Galaxy Note sa blíži

Nová generácia tabletofónu od Samsungu sa blíži. Predstavenie novinky sa očakáva začiatkom augusta, a tak sa postupne objavujú informácie, čo by mohol nový Note priniesť.

Podľa informácií stránky sammobile.com príde šiesta generácia radu Galaxy Note už 2. augusta 2016, avšak s číselným označením 7, pričom dostane zakrivený dizajn, známy zo série edge. Výrobca by sa sedmičkou v názve mohol pokúsiť zjednotiť čísla v názvoch tohtoročných top modelov. Podobne ako vlajkové lode by mal Note 7 prísť v dvoch verziách: s procesorom Snapdragon 821 a Exynos 8893, ktorý je vlastnej výroby. Je ešte predčasné špekulovať, na ktorý trh sa konkrétny procesor dostane.

Samsung Galaxy Note 7 by mal dostať 5,7-palcový Super AMOLED displej s QHD rozlíšením 1440 x 2560 bodov, 64 GB vnútorný priestor, chýbať by nemal slot na microSD kartu ani prekvapivo ani certifikácia IP68, čo by bola pri súčasnej prítomnosti pera S Pen zaujímavá výzva pre Samsung. Alebo sa dotykového pera nedočkáme? Novinkou má byť skener očnej dúhovky, ktorý doplní čítačku odtlačkov.

obr: twitter.com/evleaks

Zadný fotoaparát by mohol dostať overený 12-megapixelový snímač z aktuálnych top modelov Galaxy S7 a Galaxy S7 edge. Špekuluje sa však aj o duálnom fotoaparáte, ktorý je v poslednom čase "v móde". Potešiť by mohla 4 000 mAh batéria, menej už USB typu C.

Zdroj: twitter.com/evleaks, sammobile.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 28.06.2016 - 12:15

Zakryvený displej na pracovnom fone vidím skôr ako nevýhodu. Kvôli peru, tabulkám..

Lenka Ivančíková28.06.2016 - 12:45 Trvalý odkaz

Ano. Aj preto ta moja uvaha o absencii dotykoveho pera. Keby sa potvrdila odolnost proti vode, bol by to uz druhy dovod na uvahu o tom, ze Note 7 by mohol prist bez S Pen. Ale to zasa nedava velky zmysel. Ved tu mame S7 edge. Aj ked s o malo mensou uhloprieckou.

Knoxville28.06.2016 - 13:18 Trvalý odkaz

Pero urcite bude. Bol by to zbytocny model kedze je na trhu S7edge ktory ma len o 0,2 palca mensi displej.A rada Note je charakteristicka prave S-Pen.
Otazne je ako to ovladanie perom pri tom zahnutom displeji vymysleli.Pride mi to skor dost neprakticke.A ako implementovali to pero do tela pristroja kedze ma byt zariadenie vodeodolne. Ale ved dozvieme sa za mesiac.A pravdepodobne aj skor,kedze ci Samsung tak dobre "strazi" uniky...

Andrej30.06.2016 - 11:24 Trvalý odkaz

5,7 ? zas ?? to si môžu nechať necham si kombinaciu note 4 a s7edge ešte aj usb typ c takže na gear vr lite môžem zabudnúť

Celá diskusia 4 príspevky