Telekom: TOP5 najpredávanejších smartfónov a tabletov v máji

Na popredné miesta v rebríčku najpredávanejších smartfónov sa prebojovali nové Samsungy radu Galaxy A a J. Víťaza Huawei P8 Lite sa im však z trónu zosadiť nepodarilo.

Modely roku 2016 od Samsungu žnú medzi zákazníkmi úspech. V Telekome bývala tabuľka päťky najpredávanejších smartfónov zvyčajne vyvážená a zastúpené boli viaceré značky, v máji tu však máme prevahu kórejského výrobcu. Poraziť Huawei P8 Lite sa im ale zatiaľ nepodarilo. Tento bestseller je v Telekome už tretí mesiac po sebe najžiadanejším smartfónom.

Novinkou tabuľky je cenovo dostupné LG K8, ktoré láka na dizajn a dobrú konektivitu. Aj keď iPhone tento mesiac v tabuľke TOP5 nenájdeme, operátor prezradil, že keby sa zrátali predané kusy iPhonu 6S a SE, vystačilo by to na tretiu priečku. Takto sa ale "trieštia sily" medzi dva modely. Ďalšou zaujímavosťou je tesné víťazstvo Samsungu Galaxy S7 edge nad klasickým Galaxy S7. Rozdiel v predaji boli len dva kusy. Na umiestnenie v prvej päťke ani desiatke telefónov to však tentoraz nestačilo.

Nasledujúci zoznam je doplnený o cenu telefónu, ktorá platí pre paušál Happy M s mesačným poplatkom 23,99 €.

TOP5 najpredávanejších smartfónov v máji 2016:

1. Huawei P8 Lite (úvodná platba 49 € + 1 € mesačný poplatok)

2. Samsung Galaxy A3 (2016) (úvodná platba 99 € + 5 € mesačný poplatok)

3. Samsung Galaxy A5 (2016) (úvodná platba 99 € + 8 € mesačný poplatok)

4. LG K8 (úvodná platba 19 € + 1 € mesačný poplatok)

5. Samsung Galaxy J3 (2016) (úvodná platba 19 € + 1 € mesačný poplatok)

ikona

Telekom: TOP5 najpredávanejších smartfónov a tabletov v apríliOproti marcovej tabuľke sa toho veľa nezmenilo. Aj v apríli tvorí päťku najžiadanejších smartfónov päť rôznych výrobcov. Tentoraz sa tam ale prebojoval Samsung, ktorý vyradil LG.

Náš malý rebríček TOP5 smartfónov Telekomu zostavujeme z desiatky najpredávanejších telefónov za uplynulý mesiac. V tej májovej sa ešte nachádza: Nokia 230, Lenovo Vibe P1m, Apple iPhone 6S, Huawei Y5 a LG K4.

Tabuľka päťky najpredávanejších tabletov sa oproti aprílovej vôbec nezmenila. Všetky modely ostali na svojich pôvodných miestach. Svoje zastúpenie tu majú stále Huawei, Lenovo i Samsung.

1. Huawei MediaPad T1 8.0 Pro

2. Lenovo Yoga Tab 3 10

3. Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE

4. Lenovo Yoga Tablet 2

5. Samsung Galaxy Tab A 9.7 LTE

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Nightmare 09.06.2016 - 08:25

P8 Lite rulezz?

Celá diskusia 1 príspevok