Asus predstavil novú generáciu ZenFone 3

Na veľtrhu Computex 2016 ukázal Asus očakávané novinky, medzi ktorými nechýbali tri modely radu ZenFone 3 v troch veľkostiach. Každá z noviniek zaujme dizajnom i výbavou.

Tretia generácia radu Asus ZenFone prináša tri modely v troch veľkostiach uhlopriečky, elegantný dizajn so zaoblenou konštrukciou, a ako sme pri tejto značke zvyknutí, aj dostupnú cenu.

Základný model Asus ZenFone 3 dostal osemjadrový procesor Snapdragon 625, 3 GB RAM, 32 GB úložisko, no k dispozícii má byť aj variant s 4 GB RAM a 64 GB pamäťou. IPS displej s 2.5D sklíčkom, 5,5'' uhlopriečkou ponúka Full HD rozlíšenie 1080 x 1920 bodov. Vo výbave nájdeme hybridný dual SIM slot, snímač odtlačkov na zadnej strane, nový typ konektora USB-C a 3 000 mAh batériu.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Na fotografovanie poslúži 16-megapixelový zadný fotoaparát so snmačom IMX298 od Sony, laserovým zaostrovaním, fázovou detekciou a poteší aj optická stabilizácia obrazu i nahrávanie 4K videí. Predná 8 Mpix kamera disponuje skrášľovacími funkciami. ZenFone 3 príde v štyroch farebných variantoch, cena začína pri modeli s 3 GB operačnou pamäťou na sume 249 USD.

Čitateľské skúsenosti s predchodcom ZenFone 2 ste si mohli prečítať v tomto článku.

ZenFone 3 Deluxe mieri medzi top modely a dostal oveľa lepšiu výbavu než jeho predchodca. Má takmer rovnakú unibody konštrukciu ako základný model, pýši sa ale Super AMOLED displejom s 5,7-palcovou uhlopriečkou s Full HD rozlíšením a ponúka aj funkciu always on. Na zhasnutej obrazovke tak budú zobrazené niektoré užitočné informácie. Zaujme 6 GB kapacitou RAM, výkonným procesorom Snapdragon 820 a vnútorné úložisko bude v troch verziách: 64 GB, 128 GB a 256 GB.

Zadnému 23-megapixelovému fotoaparátu so snímačom IMX318 nechýba laserové zaotrovanie ani optická stabilizácia obrazu. Batériu s kapacitou 3 000 mAh a podporou Quick Charge 3.0 nabijete cez nový konektor typu USB-C. Model Deluxe bude dostupný v troch farbách, cena začína na sume 499 USD.

Najväčší z trojice noviniek ZenFone 3 Ultra má 6,8-palcový displej opäť s Full HD rozlíšením a je zameraný na zábavu. Ponúka dva reproduktory v spodnej časti s podporou Hi-Res audia a virtuálnym 7.1 Surround zvukom. Medzi hlavné špecifikácie patrí osemjadrový procesor Snapdragon 652, 4 GB RAM, 64 GB vnútorný priestor, čítačka odtlačkov, 4 600 mAh batéria s rýchlym nabíjaním a 23 Mpix fotoaparát, rovnaký ako pri modeli Deluxe. ZenFone 3 Ultra príde v troch farbách, cena začína na 479 USD.

Presná dostupnosť a ceny pre jednotlivé trhy budú oznámené neskôr. Či sa novinky dostanú oficiálne aj na Slovensko nie je zatiaľ známe. Druhú generáciu ZenFone 2 však v našich obchodoch nájdeme.

Základné info s podrobnými špecifikáciami jednotlivých modelov pripravíme v najbližších dňoch.

Zdroj: engadget.com

Diskusia k článku:

fedora30.05.2016 - 18:04 Trvalý odkaz

noo tak asus sa pochlapil a riadne zatopil konkurencii (ako minuly rok ale tentoraz o dost vyraznejsie) a velmi sikovne to spravil ze predstavil prakticky velmi rozumne fon v kazdom segmente(zaroven je to od nich sikovny tah ze neostali pri intel procakoch), deluxe je top flagship fon ,klasicky zenfone 3 je vlastne midrange typicka stredna trieda a ultra zas tabletofon(ktory bude priamo konkurovat Mi Max od xiaomi, nubii Z11 max od zte, samsungu A9 pro ci huawei mate 8 ,tak uz chyba len oneplus 3 a lenovo moto Z(X class) a sme komplet :)

Roman30.05.2016 - 20:25 Trvalý odkaz

Pekné celkom vzhľadovo aj výkonovo to nie je vôbec zlé ale ak zas po.... fotoaparát ako v ZenFone 2 tak nič z toho :P radšej počkať na nejaké recenzie :)

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne30.05.2016 - 21:19 Trvalý odkaz

S820 za $499. Pokial Oneplus 3 nebude stat €399-449, resp okolo $450, nik okrem fanatickych fanusikov on ani bicykel neoprie.

Celá diskusia 18 príspevkov