Samsung uvedie na slovenský trh microSD kartu s 256 GB kapacitou

Najnovšia microSD karta EVO Plus 256 GB ponúka najvyššiu kapacitu vo svojej triede, veľmi rýchly prenos dát a môžete na ňu uložiť až 12 hodín videí v 4K rozlíšení.

Možnosti nahrávať 4K videá a snímať fotografie vo vysokom rozlíšení kladú zvýšené nároky na úložisko zariadenia. Dnes už nám nemusí stačiť ani 64 GB kapacita telefónu, niektorým nedá veľkú prácu zaplniť multimédiami ani 128 GB iPhone.

Prvá microSD karta bola predstavená v roku 2004 a mala oveľa menšiu kapacitu - len 128 MB. Dnes sa nad touto veľkosťou len pousmejeme. Pred vyše dvomi rokmi sme sa tešili zo 128 GB karty od SanDisku.

Pre tých, čo sa nechcú obmedzovať a potrebujú veľký úložný priestor, prinesie Samsung novú pamäťovú microSD kartu EVO Plus s kapacitou 256 GB. Umožňuje rýchle čítanie až 95 MB/s a nahrávanie rýchlosťou až 90 MB/s, takže je vhodná na ukladanie objemných súborov, a graficky náročných multimédií, napríklad virtuálnej reality či hier. Pamäťová karta je odolná voči vode (IEC 60529, IPX7),extrémnym teplotám, RTG i magnetickému poľu.

Samsung uvedie microSD kartu EVO Plus 256 GB s limitovanou desaťročnou zárukou vo vyše 50 krajinách vrátane Slovenska v júni tohto roku. Cenu oznámi pri štarte predaja.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu