Sagem myZ-55

Prvý kontakt s lacným slajderom Akciový model v ponuke T-Mobile s kvalitnou konštrukciou a ďalšími výhodami.

Základná charakteristika:

konštrukcia: vysúvacia s ext. anténou,

OS: vlastný, uzavretý.

frekvencie: 900/1800 MHz,

rozmery: 90 × 44 × 22 mm,

hmotnosť: 85 gramov,

displej: pasívny, 128 x 160 b., 65 536 farieb,

fotoaparát: VGA, záznam videa,

pamäť: 3,7 MB plne zdieľaná,

správy: SMS, EMS, MMS, CB,

prenos dát: GPRS 4+2, kábel,

zábava: Java, WAP,

batéria: Li-Ion, 700 mAh,

výdrž: do 3 h hovoru/300 h pohotovosti.

Čo mu chýba:

blesk, IrDA, e-mail, EDGE, rádio, podpora MP3,

fotkafotkafotka

Všetky fotky nájdete v našej Galérii!

Sagem myZ-55 je najnovší "korunový mobil" v ponuke T-Mobile Slovensko. Včera som dostal príležitosť na chvíľu odskúšať niektoré jeho funkcie. Je to šikovný slajder s kvalitnou konštrukciou vyrobený vo Francúzsku.

Dizajn Sagemu myZ-55 pôsobí prinajmenšom zaujímavo. Jeho dizajn by som nazval "kozmický". Priveľa hrán na mňa pôsobí až extrémne, avšak zmena je život a tento model vody akciových telefónov určite rozvíri. ...v dobrom slova zmysle.

Externá anténa mohla byť menšia, a tak nám neostáva nič iné, ako sa vyhovoriť na lepší príjem rádiových vĺn. Z rozmerov ma prekvapila len hrúbka, ktorá je už aj v tejto triede nadpriemerná. Bočné steny sú holé, spodnú časť spodného ramena spestruje len dátový konektor a hornú otvor pre pútko. Zadnej stene dominuje kruh s logom výrobcu a objektívom fotoaparátu v pravom hornom rohu. Nechýba ani zrkadielko. Kryt akumulátora sa odníma pomerne ľahko.

Pod displejom sa nachádza priečna guma, ktorá pomáha pri vysunutí hornej časti. Podobný systém využíva Samsung E800. Vysúvací mechanizmus je koľajničkový, podobný ako u Samsungov E800 a D500. Oproti nim sa síce otvára o čosi ťažšie, avšak odpor je vysúvaní je oveľa menší než na modeloch Samsung E630 alebo Siemens SL65.

Na hornom ramene sa nachádza 9 samostatných tlačidiel. Tentoraz žiadne päťsmerné tlačidlá ani nič podobné. Každý smer je pridelený jednému menšiemu tlačidlu. Ovládanie je celkom dobré. Spodná časť klávesnice je ešte lepšia. Zdvih tlačidiel je síce pomerne nízky, ale inak si niet na čo sťažovať. Aj modré podsvietenie tlačidiel je dobré.

Menu Sagemu myZ-55 je strohé, ale niekto možno preferuje praktickosť pred krásou. Z fotografií v našej Galérii si spravíte vlastný názor. Niektoré zdroje tvrdia, že displej je aktívny, no môj názor je iný. Aj keby však aktívny bol, nedá sa porovnávať s konkurenčnými modelmi svetových výrobcov.

Funkcie tohto slidera vidíte v úvode článku. Telefonovanie a najmä písanie krátkych textových správ s odpočítavaním znakov a slovníkom T9 zvláda na výbornú. Aj z nainštalovaných Java hier si vyberiete. Nechýba ani organizér s kalendárom a ďalšími funkciami. Trocha ma mrzí absencia infraportu pre zdieľanie snímok z fotoaparátu. Tie bude asi najjednoduchšie odosiela cez MMS. Zvuky sa nezmenili snáď od čias modelu myX-6 či myX5-2. V zozname vyhľadávate mená len podľa jedného počiatočného znaku. Páči sa mi, že na displeji vidíte až 6 mien pod sebou.

Sagem myZ-55 je veľmi zaujímavým oživením ponuky akciových telefónov T-Mobile. Ak píšete veľa SMS, uvítate skvelú klávesnicu a pamäť cez 3,7 MB aj na všetky typy správ. Určite ho neodporúčam technoidom, ale pre bežného užívateľa stojí minimálne za povšimnutie.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 13.07.2005 - 21:07

Marcel: Ak by sa dalo mohol by si napisat par postrehov, podla parametrov je to zaujímavy fon.

anonymous14.07.2005 - 21:47 Trvalý odkaz

riso: Marcel, ver, ze mam zaujem o nom napisat co najskor. Ale teraz mam toho fakt dost. Kazdopadne, akonahle sa k nemu dostanem, napisem o nom. Mylsim nan uz 2 dni. Aj ked to znie asi zvlastne. :)

anonymous14.07.2005 - 22:48 Trvalý odkaz

Ing. FijoK: riso v tvojom pripade to zvlastne nie je ;)

anonymous19.07.2005 - 03:05 Trvalý odkaz

Quo: Je to krasny mt, a co je hlavne, je to mt ZA KORUNU a neposobi ako MT ZA KORUNU! :) Skratka posobi, ako niektore drahe Samsungy, co iste urobi z tohto mt oblubeny predajny artikel :)

anonymous17.10.2005 - 20:27 Trvalý odkaz

Ja: Ahoj, mohol by mi niekto prosim poslat mailom nejake info ohladom pamatovych kariet na myX6-2? Presnejsie typ, orientacne ceny a nejaky shop v Nitre alebo na nete, kde by som ich zohnal. Dakujem ;)Nokia6600/1.0 (3.42.1) SymbianOS/7.0s Series60/2.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.0

Celá diskusia 7 príspevkov