Lenovo prináša na Slovensko Moto G, X Play, X Style a X Force

Konečne prichádza Motorola oficiálne aj k slovenským zákazníkom. A prináša hneď štyri modely, ktoré zaujmú menej náročného i toho najnáročnejšieho používateľa. Napríklad aj nerozbitným displejom.

Smartfóny Motorola ponúkajú nápaditý dizajn, čistý Android (s OTA aktualizáciou na 6.0 Marshmallow), slot pre microSD kartu, dobrý fotoaparát, užitočné softvérové funkcie (potrasením zapnete či vypnete baterku, švihom ruky spustíte fotoaparát, ďalším švihom prepnete na prednú kameru a podobne) a každý zo štyroch modelov je vyrobený tak, aby aj niečo vydržal. Napríklad menší pád čí ošplechnutie vodou. Ten najlacnejší z nich Moto G spĺňa aj certifikáciu IP67, takže zvládne nielen telefonovanie v daždi a menšiu nehodu s nechtiac vyliatym pohárom vody na telefón, ale aj 30-minútový pobyt vo vode do hĺby jedného metra.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Moto X Style sa pýši prednými stereo reproduktormi, 21-megapixelovým fotoaparátom s LED bleskom, X Play ponúkne aj podporu dual SIM a 5,5-palcový displej takmer bez okrajov a najvybavenejší zo štvorice noviniek Moto X Force láka na nerozbitný displej, špičkovú výbavu a 3 760 mAh batériu s rýchlym i bezdrôtovým nabíjaním.

Moto G 3rd je najlacnejším modelom, ktorý z portfólia Motorola prichádza na Slovensko. V cenovej kategórii menej než dvesto eur ponúka certifikáciu IP67, odolné sklíčko Gorilla Glass a 13-megapixelový fotoaparát, taký istý, ako bol v Nexuse 6.

Moto G síce vyzerá ako smartfón so stereo reproduktormi, ale tým sa nedajte pomýliť. Horný slúži na telefonovanie a ten pod displejom na hlasnú reprodukciu.

fotogalériu živých fotografií nájdete v Základnom infe

Päťpalcový displej dostal HD rozlíšenie 720 x 1 280 bodov, výkon zabezpečí štvorjadrový procesor a 2 GB RAM. Medzi hlavné špecifikácie patrí 16 GB vnútorný priestor, LTE, 5 Mpix predná kamera, OS Android 5.1.1 Lollipop a 2 470 mAh batéria.

Moto X Play dostal veľký 5,5-palcový Full HD displej s tenkým rámčekom, osemjadrový procesor, 2 GB RAM, 16 GB vnútorný priestor, 21-megapixelový fotoaparát, 5 Mpix prednú kameru, LTE, NFC a 3 630 mAh batériu.

Moto X play prekvapil možnosťou spustiť FM rádio aj bez pripojených slúchadiel. To sme na smartfóne nevideli už niekoľko rokov. Samozrejme, v takomto prípade sa nemôžete spoľahnúť na rovnakú citlivosť antény, ktorú významne zosilňuje pripojenie slúchadiel.

fotogalériu živých fotografií nájdete v Základnom infe

Moto X Style láka na netradičný dizajn, 5,7-palcový QHD displej (1 440 x 2 560 b.), šesťjadrový procesor Snapdragon 808, 32 GB pamäť a 3 GB RAM. Zaujmú aj predné stereo reproduktory, rýchle nabíjanie 3 000 mAh batérie (15 minút nabíjania s funkciou TurboPower zabezpečí ďalších 10 hodín výkonu), LTE, NFC, dual SIM podpora a dvojica fotoaparátov - 21 Mpix a 5 Mpix. Zadný zvládne aj nahrávanie 4K videí.

fotogalériu živých fotografií nájdete v Základnom infe

Moto X Force sa pýši Moto ShatterShield - celosvetovo prvým nerozbitným displejom. Quad HD AMOLED displej s 5,4-palcovou uhlopriečkou je vyrobený z integrovaného systému piatich vrstiev, ktoré absorbujú náraz a je zaručené, že sa neroztrieštia. Smartfón disponuje výkonným procesorom Snapdragon 810, 3 GB RAM, 32 GB úložiskom, 21 Mpix zadným fotoaparátom, 5 Mpix prednou kamerou a 3 760 mAh batériou s funkciou TurboPower a bezdrôtovým nabíjaním. Článok s podrobnými špecifikáciami pripravíme čoskoro.

fotogalériu živých fotografií nájdete v Základnom infe

Novinky budú dostupné od apríla tohto roka, Moto G má odporúčanú cenu 179 eur, Moto X Play bude stáť 325 eur, Moto X Style 469 eur a za Moto X Force, ktoré príde oficiálne do slovenských obchodov už v budúcom týždni, zaplatíte 699 eur.

Príchod Motorola Moto G, Moto X play, Moto X style a Moto X force na slovenský trh

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Nightmare 31.03.2016 - 02:57

oK!ale za tu X Force pytaju dost vela

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease31.03.2016 - 03:33 Trvalý odkaz

Potešilo ma že:
Moto G je za 179€ v tej lepšej konfigurácii 16/2GB
Moto X Play je dual
X Force vôbec prišiel.

Inak vidno snahu slovenského zastúpenia, bo aj Lenovo má niektoré modely u nás exkluzívne v rámci EU.

gsmarena31.03.2016 - 04:33 Trvalý odkaz

za x force vela, ale x style je za este vcelku slusnu cenu.. aj ked na heureke je uz aj lacnejsie od 420e cca

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy31.03.2016 - 08:50 Trvalý odkaz

Mental vsetci mimo fony.sk tvrdia ze bude aj style v dualsim verzii, ja tomu moc neverim :) ale niekedy aj motyka vystrelí. Tiez si myslím ze G za 179€ bude vo verzii 1/8 a za verziu 2/16 si budeme musieť priplatiť 30€
Stanley je to oficialna cena!! Z vonka ju kupis aj s poštovným pod 400. Cena force je v poriadku :)

Lenka Ivančíková31.03.2016 - 10:01 Trvalý odkaz

Ja netvrdim, ze nebude Moto X Style dual SIM, bude. Pridala som do clanku fotku. Len to bolo spomenute hlavne pri X Play. Ako potvrdila Motorola, ich snahou bolo priniest na Slovensko dual SIM modely, kvoli slovenským zakazníkom, ktori to ocenuju.

Celá diskusia 27 príspevkov