Motorola HS801

Recenzia Bluetooth príslušenstva Jedno z najlacnejších bezdrôtových handsfree určite zaujme každého majiteľa fónu s Bluetooth.

Odteraz výhovorky, že Bluetooth handsfree je drahá záležitosť, neplatia. Jedno z najlacnejších Bluetooth slúchadiel na trhu ponúka základné funkcie pre telefonovanie bez použitia rúk. Odporúčam ho najmä pre použitie do auta či v rámci domu alebo bytu.

Základná charakteristika:

rozmery: 80 x 30 mm,

hmotnosť: 21 gramov,

kompatibilné s každým Bluetooth fónom,

podpora profilov: handsfree a headset,

párovanie až s 8 zariadeniami,

Bluetooth 1.1, dosah 10 m,

výdrž: do 4 h hovoru/90 h pohotovosti,

Balenie:

hansfree, nabíjačka, návod.

Motorola HS801 detail Motorola HS801 detail

Motorolu HS801 som používal v jednom čase ako high-end model HS850, ktorý som tiež recenzoval. Preto viem veľmi dobre porovnať najlacnejšie slúchadlo s handsfree za asi dvojnásobnú cenu. Oplatí sa investovať viac?

HS801, Genie, odporúčam ľuďom, ktorí telefonujú viac, než je obvyklé, avšak nemajú prostriedky na zakúpenie drahšieho príslušenstva. Môže ísť pokojne aj o majiteľov mesačných programov s neobmedzenými hovormi vďaka minuloročnej vianočnej akcii.

Motorola HS801 detail Motorola HS801 detail

Genie určite nebudete nosiť neustále na uchu. Je pomerne veľké a na hlave nesedí až tak dobre. Držiak na ucho sa otáča len kvôli použitiu na pravej/ľavej strane. Pri nasadzovaní ho odklopiť nemôžete, ukazovákom len ohýbate gumenú časť držiaku. Po pár hodinách som sa ho však nasadzovať naučil.

Pokúšal som sa vziať HS801 na bicykel. Po zoskoku z obrubníka som prestal uchopeniu na uchu tak veriť a slúchadlo som radšej odložil do vrecka. Pri prudšom pohybe hlavou cítite, že na ňom HS801 nesedí najpevnejšie.

Motorola HS801 detail Motorola HS801 detail

Slúchadlo každú operáciu hlási zvukovým signálom v reproduktore. Ide o spojenie s telefónom, rozpojenie a pod. Je to veľmi užitočné.

Pred prvým použitím je dôležité 2-hodinové nabitie slúchadla. Potom stačí podržať hlavné tlačidlo a súčasne jedno tlačidlo pre úpravu hlasitosti tak dlho, až začne modrá dióda namodro blikať. Po podržaní tlačidla pre reguláciu hlasitosti sa potom dióda trvalo rozsvieti a nastáva párovanie. Vy potom Bluetooth slúchadlo vyhľadáte pomocou svojho mobilu, zadáte 0000 a párovanie je ukončené.

Motorola HS801 detail Motorola HS801 detail

Modrá dióda, ktorú sa mi odfotiť nepodarilo, signalizuje niekoľko stavov:

- svieti po podržaní tlačidla hlasitosti pri párovaní,

- svieti aj počas nabíjania (po nabití zhasne),

- 5 zablikaní ukončí párovanie,

- 3-sekundový interval - pohotovostný režim,

- 8-sekundový interval - hovor.

Motorola HS801 detail Motorola HS801 detail

Hlavné tlačidlo pre prijatie a ukončenie hovoru je ľahko nahmatateľné. Po jeho krátkom stlačení môžete vysloviť hlasový príkaz. Podržaním tlačidla opakujete vytočenie posledného volaného kontaktu. Počas hovoru podržaním tlačidla prepínate medzi viacerými telefonujúcimi.

Slúchadlo okrem hlavného tlačidla obsahuje aj dvojité tlačidlo pre reguláciu hlasitosti. Jeho umiestnenie je celkom šikovné. Po dosiahnutí maximálnej alebo minimálnej úrovne sa ozve zvukový signál v slúchadle.

Motorola HS801 detail Motorola HS801 detail

Opakované pípanie každých 20 s indikuje vybitú batériu.

Cena: Roden s.r.o. 1 367 Sk.

Motorola HS801, Genie, je zaujímavým výrobkom, ktorý sa snaží zaujať najmä cenou. Druhá strana však ani v prípade lacného handsfree nepostrehla zmenu spôsobu telefonovania na mojej strane. Oproti HS850 som však ja pocítil mierne zníženú kvalitu reprodukcie. Genie uprednostňuje výšky pred hĺbkami.

Najlepšie si viem HS801 predstaviť do auta človeka, ktorý ním napríklad dochádza denne do práce. Vtedy je Bluetooth handsfree veľmi užitočné a konečne vôbec nie drahé. HS801 nie je určené na časté nosenie, keďže na uchu až tak pevne nedrží. Je to však konkurencieschopný model, ktorý vám môže kázať výhody ozajstného telefonovania bez pomoci rúk.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 13.07.2005 - 02:30

Atlis: toto handsfree dostanete zadarmo ak na shell-ke asi 30 resp. 10 tisic litrov paliva ;D

anonymous14.07.2005 - 00:50 Trvalý odkaz

Garganel: V akej cene sa pohybuje toto sluchadlo? Reakcia na prispevok c.1: to by som bol blazon cerpat na shell len koli poondiatemu sluchatku racej si ho jednoducho kupim a vinde ma to urcite lacnejsie.

anonymous14.07.2005 - 01:41 Trvalý odkaz

riso: cena je uvedena v clanku, pred zaverom. 1 367 Sk koncova s DPH.

anonymous14.07.2005 - 10:49 Trvalý odkaz

Atlis: Vyjde ta to lacnejsie? no ja poznam zopar kamionistov ktori maju firemne shell karty a zvyknu mat pekne Vianoce zadara...

Celá diskusia 6 príspevkov