Poznáme ceny a dostupnosť LG G5, K8 a série X

LG prezradilo dostupnosť a u väčšiny noviniek aj ceny zariadení, ktoré prezentovalo na tohtoročnom MWC v Barcelone.

Medzi najočakávanejšie smartfóny určite patrí nová vlajková loď LG G5, ktorá láka nielen na špičkovú výbavu, kam patrí procesor Snapdragon 820, 4 GB RAM a 5,3'' QHD displej, ale aj inovatívnu konštrukciu s vymeniteľnými modulmi. Po odňatí spodnej brady telefónu získate prístup k vymeniteľnej batérii.

ikona

Základné info: LG G5 (H850)Nová vlajková loď výrobcu prinesie 5,3” Quad HD displej, 4 GB RAM, 32 GB úložisko a 2 800 mAh batériu za vymeniteľnou bradou. Zaujme aj príslušenstvo a duálny fotoaparát s 16 a 8 Mpix.

Nás najviac zaujal modul LG CAM Plus, ktorý umožňuje vytvoriť samostatný digitálny fotoaparát. Modul ponúka všetko potrebné od tlačidiel pre zapnutie / vypnutie, nahrávanie, clonu či priblíženie, po LED indikáciu a pohodlnú rukoväť. Možné je aj nastaviť zaostrenie či expozíciu. Vďaka prídavnej batérii s kapacitou 1 200 mAh sa LG CAM Plus len tak nevybije.

LG G5 sa na Slovensku začne predávať v polovici apríla za odporúčanú cenu 699 eur. Cenu modulov nepoznáme.

LG X cam disponuje duálnou zadnou kamerou, výbavou strednej triedy a elegantnou konštrukciou. Príjemne prekvapila aj nízka hmotnosť a tenké telo.

ikona

Základné info: LG X camSmartfón novej série X ponúkne duálnu zadnú kameru s 13 Mpix a 5 Mpix snímačom, 5,2'' Full HD displej, osemjadrový procesor, OS Android 6.0, podporu LTE, tenkú a ľahkú konštrukciu a 2 520 mAh batériu.

Medzi kľúčové špecifikácie patrí 5,2-palcový Full HD displej, osemjadrový procesor, 2 GB operačná pamäť RAM, 16 GB vnútorný priestor, 8-megapixelová predná kamera a dvojica zadných fotoaparátov - 13 Mpix a 5 Mpix. Vo vnútri beží OS Android 6.0 a o výdrž sa stará 2 520 mAh batéria.

LG X cam bude dostupné v priebehu mája, cena bude upresnená pred štartom predaja.

Lákadlom LG X screen je sekundárny 1,76'' displej, umiestnený nad hlavným 4,93'' HD displejom. Malý displej umožňuje okamžité spustenie vybraných aplikácií, primárne tam boli nastavené zvukové profily, Wi-Fi, svietidlo a Bluetooth. Prichádzajúci hovor môžete prijať aj bez prerušenia aktuálnej aplikácie.

ikona

Základné info: LG X screenAndroid strednej triedy s 4,93'' hlavným HD a sekundárnym 1,76'' Always-on displejom, štvorjadrovým procesorom, 13 Mpix fotoaparátom, podporou LTE a 2 300 mAh batériou.

Do výbavy patrí štvorjadrový procesor, 2 GB operačná pamäť RAM, 16 GB vnútorný priestor, 13 Mpix zadný fotoaparát, 8-megapixelová predná kamera, OS Android 6.0 Marshmallow a 2 300 mAh batéria.Poteší podpora LTE, NFC i FM rádio.

LG X screen má odporúčanú cenu 279 eur a na slovenský trh príde na prelome apríla a mája.

LG K8 sme a MWC nevideli, zaujme štýlovým vzhľadom a príjemnou cenovkou. Na používateľa čaká 5-palcový HD displej (720 x 1 280 b.), štvorjadorvý procesor, 1,5 GB RAM, 8 GB vnútorný priestor a operačný systém Android v novej verzii 6.0 Marshmallow.

ikona

Základné info: LG K8Štýlový android nižšej strednej triedy s 5'' HD displejom, štvorjadrovým procesorom, OS Android 6.0 Marshmallow, 8 Mpix fotoaparátom, LTE, NFC a 2 125 mAh batériou.

Zadný fotoaparát ponúkne 8-megapixelový snímač, automatické zaostrovanie a nechýba prisvetľovacia dióda. Predná kamera dostala rozlíšenie 5 Mpix. Vo výbave nájdeme aj HSPA, LTE, Wi-Fi, GPS, Bluetooth, NFC a chýbať by nemalo ani FM rádio. Kapacita batérie je 2 125 mAh.

LG K8 príde na Slovensko v máji za odporúčanú cenu 169 eur

Okrem týchto noviniek, ktoré ešte len prídu do našich obchodov a niektoré aj do ponuky mobilných operátorov, si už môžete v slovenských obchodoch kúpiť dve cenovo dostupné novinky série K.

LG K4 sa predáva za odporúčanú cenu 119 eur, lepšie vybavené LG K10 má cenu o sto eur vyššiu, zaplatíte 219 eur. Živé fotografie týchto noviniek nájdete v našom článku

Zdroj: LG

Diskusia k článku:

Začať diskusiu