Prvý kontakt s BlackBerry Priv (video)

V stánku Qualcommu na MWC 2016 sme našli aj prvý smartfón kanadského výrobcu, v ktorom beží, i keď výrazne upravený, operačný systém Android. Láka na špičkovú výbavu a vysúvaciu hardvérovú klávesnicu.

BlackBerry Priv ponúka špičkovú výbavu a hardvérovú QWERTZ klávesnicu, ktorú vysuniete spoza zadnej strany telefónu. Aj keď vo vnútri beží upravený Android 5.1 Lollipop, nechýbajú známe bezpečnostné funkcie BlackBerry, ktoré ochránia dáta v mobile.

ikona

Základné info: BlackBerry PrivPrvý smartfón značky BlackBerry s OS Android 5.1 Lollipop, po stranách zakriveným 5,43'' QHD displejom, vysúvacou hardvérovou klávesnicou, šesťjadrovým procesorom, 18 Mpix fotoaparátom s optickou stabilizáciou, LTE, NFC a 3 410 mAh batériou.

Nájdeme tu zakrivený 5,43-palcový AMOLED displej s QHD rozlíšením 2 560 x 1440 bodov, ktorý chráni odolné sklíčko Gorilla Glass štvrtej generácie. Vo vnútri pracuje šesťjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 808 a 3 GB operačná pamäť RAM, vnútorný 32 GB priestor rozšírite microSD kartami do veľkosti 2 TB. Lákadlom je aj 18-megapixelový fotoaparát s duálnym LED bleskom a optickou stabilizáciou obrazu, ktorý zvládne nahrávať videá až v 4K rozlíšení. Predná kamera ponúkne iba dva megapixely a HD video.

Zvyšná výbava zahŕňa podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.1, NFC, microUSB a 3,5 mm jack. Batéria disponuje kapacitou 3 410 mAh.

BlackBerry Priv (prvý kontakt)

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Fizzy 16.03.2016 - 15:17

Maly preklep: "Android 5.1 Lollipop, nechábajú známe" - po uprave mozete tento prispevok vymazat ;)

Celá diskusia 1 príspevok