Huawei MateBook (HZ-W19)

Dvanásťpalcové zariadenie 2 v 1 s OS Windows 10, QHD displejom, šiestou generáciou procesora Intel Core, až 8 GB RAM a 512 GB SSD diskom. Stylus MateBooku možno využiť aj ako laserové ukazovadlo. (živé fotografie)

Základné parametre:

OS: Windows 10

chipset: 6th Gen Intel® Core m5-6Y54

procesor: dvojjadrový do 3,1 GHz

grafický procesor: Intel HD Graphics 515

frekvencie: nie

rozmery: 279 x 194 x 7 mm,

hmotnosť: tablet 646 gramov, obal s klávesnicou 464 gramov (overené)

displej: uhlopriečka 12'', TFT IPS, 2 160 x 1 440 b.,

fotoaparát: fotoaparát nie

predná kamera: 5 Mpix

pamäť: pamäť 128, 256 alebo 518 GB + 4 alebo 8 GB RAM

globálny prenos dát: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.1, microUSB C, prenos Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac), USB-C, NFC, MIMO,

ostatné: čítačka odtlačkov,

batéria: Li-Ion batéria 4 430 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: 929 eur / Q4 2016

Neobsahuje/nepodporuje: LED blesk, autofókus, NFC, SIM kartu, FM rádio, IrDA (infraport), zvýšená odolnosť voči vode

Recenzia: Huawei MateBook - svalnatý tablet, útly notebook (7. 12. 2016)

Po kliknutí sa obrázok zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Huawei na MWC 2016 predstavil svoje prvé zariadenie 2 in 1, spájajúce výhody tabletu a notebooku. MateBook zaujme elegantným vzhľadom. Telo je vyrobené z kvalitného kovu a chráni zariadenie pri každodennom používaní. Tenký profil len 7 milimetrov a nízka hmotnosť 640 gramov umožňujú vziať toto zariadenie praktický kamkoľvek so sebou. MateBook beží na operačnom systéme Windows 10 a je poháňaný šiestou generáciou inteligentného procesora Intel Core M s taktom až 3,1 GHz. Samozrejmosťou je kancelársky balík Microsoft Office.

ikona

Huawei MateBook - svalnatý tablet, útly notebookRecenzia 12'' tabletu s OS Windows 10, s plnohodnotnou QWERTY klávesnicou ukrytou v obale a perom pre kreslenie poznámok.

Zariadenie ponúka 4 GB alebo 8 GB pamäte RAM a kapacitu pevného SSD disku 128, 256 alebo 512 GB. Pri svojom chode nevydáva takmer žiadny hluk. Lákadlom bude aj dotykové pero MatePen, ktoré poslúži aj ako laserové ukazovadlo, napríklad pri prezentáciách a v rámci pokročilých business funkcií podporuje grafické aj matematické funkcie. Na odblokovanie 12-palcového IPS displeja s rozlíšením 2 160 x 1 440 bodov môžete využiť aj čítačku odtlačkov prsta, ktorá podporuje 360-stupňovú identifikáciu pre minimalizáciu neúspešných pokusov. Ide zatiaľ najrýchlejšie rozpoznanie za pomoci odtlačku prsta v odvetví.

MateBook tiež ponúka možnosť mobilného Wi-Fi hotspotu pre prípad, kedy nie je k dispozícii bežné internetové pripojenie. Ďalším kľúčovým prvkom je funkcia prenosu dát drag-and-drop pre prenos dokumentov z a do inteligentných telefónov s operačným systémom Android. Odnímateľná klávesnica s touchpadom, ktorá poslúži aj ako obal, je vyrobená z mäkkej PU kože. Klávesy sa vyznačujú 1,5 mm zdvihom, ergonomickým odpružením a originálnym dizajnom minimalizujúcim preklepy. Vstavaný touchpad s multi-touch technológiou poskytuje presnejšie ovládanie.

Na tele tabletu sa nachádza 5-megapixelová predná kamera bez automatického zaostrovania, dva reproduktory a nechýba ani nový typ konektora USB-C. Súčasťou balenia bude aj redukcia z USB-C na microUSB. Batéria s kapacitou 4 430 mAh má ponúknuť až deväť hodín práce, surfovania po internete, alebo 29 hodín počúvania hudby. Zariadenie je vybavené špeciálnou technológiou pre úsporu energie. Na plné nabitie batérie postačí dve a pol hodiny času, už počas jednej hodiny je možné zariadenie nabiť až na 60 %.

Cenu ani dostupnosť tabletu MateBook nepoznáme, doplňujúce informácie a živé fotografie doplníme hneď ako sa nám zariadenie dostane do rúk.

Huawei MateBook (prvý kontakt)

Živé fotografie:

Cestu a ubytovanie na MWC 2016 hradí redaktorke Telekom. Ďakujeme!

Diskusia k článku:

Začať diskusiu