Hlasujte za najlepší smartfón v kategórii Výhodný mobil roka 2015

V deviatom ročníku obľúbenej ankety Mobil roka si môžete vybrať svojich favoritov v piatich kategóriách a vybrať tak tie najlepšie smartfóny a inteligentné hodinky minulého roka. Dnes vám predstavíme nominované zariadenia v kategórii Výhodný mobil roka.

Ide o zariadenia, ktoré poskytujú výborný pomer cena / výkon. Znamená to, že vám prinesú dostatok úžitku a nestoja tak veľa. Sú to telefóny, s ktorými pokojne môžete pristupovať na internet, využívať sociálne siete, vybavovať e-maily, zahráte si nenáročnú hru, odfotografujete si napr. zábery z dovolenky a samozrejme môžete telefonovať.

V ankete Mobil roka powered by O2 sú do tejto kategórie nominované tieto zariadenia:

Coolpad Modena

Telefón, s ktorým sa veľmi dobre fotí a má kvalitné spracovanie. K vlajkovej lodi mu chýba trochu viac výkonu, ale to vyváži výhodnou cenou. Navyše je to telefón pre dve SIM karty a dá sa zaujímavo ovládať aj cez gestá. Je to typický telefón pre mladých ľudí.

Honor 4C

V tomto prípade ide o 5-palcový telefón s 8-jadrovým procesorom a 2 GB pamäti RAM. Jeho výkon je veľmi slušný, displej s automatickou reguláciou jasu dobre zobrazuje fotografie.

Huawei Y6

Huawei Y6 ponúka 5-palcový displej s HD rozlíšením a operačný systém Android 5.1 s grafickou nadstavbou EMUI 3.1. Má priemerný výkon, ale výborný 8 Mpix fotoaparát a batériu s kapacitou 2 200 mAh. Vyhotovenie je výborné, telefón postačí na väčšinu bežných úloh.

Lenovo A6000

Ak potrebujete podporu siete 4G, toto je ten správny telefón. Navyše podporuje dve SIM karty a má batériu s kapacitou 2 300 mAh, čo nenáročnému používateľovi možno stačí aj na dva dni prevádzky. Má veľmi slušný 5-palcový displej, navyše v balení dostanete kryt aj fóliu.

LG Spirit 4G LTE

Tento telefón je mierne zakrivený, čo prispieva k jeho štýlu. Batéria je používateľsky vymeniteľná a telefón je veľmi dobre vyladený. Opäť ide o telefón s podporou rýchlej siete 4G/LTE. S 8 Mpix fotoaparátom dobre fotí a oceníte aj jeho pevnú konštrukciu.

Microsoft Lumia 550

Ak potrebujete nový operačný systém Windows 10 Mobile, tak máme zástupcu aj tejto triedy. Je to telefón so 4,7-palcovým displejom, má slušný fotoparát a je precízne vyhotovený.

Sony Xperia E4

Kvalita od Sony je už tradičná a platí to aj v tomto prípade, hlavne čo sa týka 5-palcového displeja. Je to telefón s vynikajúcou výdržou batérie, ktorá sa však nedá používateľsky vymeniť. Telefón má kompaktné rozmery a odoláva aj drsnejšiemu zaobchádzaniu.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk. Každý, kto sa do hlasovania zapojí bude zaradený do súťaže o zaujímavé ceny: Apple iPhone 6S, Coolpad Modena, LG Zero alebo Huawei Watch.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 12.01.2016 - 21:26

Coolpad zrejme tlačí na pílu, inak neviem prečo je v tom výbere. A mohli ste tam dať aspoň jeho fotku. Hento není Modena, také úzke rámiky nemá ani Sharp. Miesto Lenovo A6000, tam mal byť A6000 plus, A6010, A6010 plus, alebo A7000 Miesto Xperia E4, E4g ak vôbec. Huawei Y6, vzhľadom k cene pohoda. Honor 4c detto akurát bez LTE :-( LG Spirit 4G LTE - no comment Určite tu chýba Lenovo P70 a Meizu M2.

ondrakomous12.01.2016 - 21:52 Trvalý odkaz

je to anketa powered by o2, si necet titulky?lenovo a6000 trhlo vsechny rekordy, co se tyka prodejnosti, o tom nemam pochyb. huawei y6 berou taky lidi utokem jak teply chleba v globusu. dokonce mi ho malem vnutil prodavac, asi dobra provize z prodeje.

Lenka Ivančíková12.01.2016 - 22:48 Trvalý odkaz

mental, je to produktova fotografia modelu Coolpad Modena. Ci mas iny nazor? Koho fotku sme tam podla teba dali? :)

ondrakomous12.01.2016 - 23:56 Trvalý odkaz

Lenko, vubec ho neposlouchej, vratil se z hospody. Coolpad je nejlepsi telefon na svete? za tuhle vetu chci dalsi provizi 1000euro, do zitrka, jinak necham otaznik na konci.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease13.01.2016 - 02:44 Trvalý odkaz

Tak inak:

"Nový Coolpad Modena poněkud klame tělem. Při zhasnutém displeji nebo i na webových stránkách výrobce se tváří, jako by neměl okolo displeje vůbec žádné rámečky. Opak je ale pravdou a jedná se spíše o povedený marketingový trik."

Celá diskusia 10 príspevkov