Najpopulárnejšou aplikáciou Telekom cloudu je Microsoft Office 365

Telekom ponúka biznis klientele rozsiahlu ponuku cloudových riešení. Zákazníci sú zo všetkých oblastí priemyslu i služieb a virtuálne servery využívajú nielen veľké spoločnosti, ale aj malé firmy.

Prvý produkt na báze cloud computingu - Telekom Cloud, spustil operátor v októbri 2012 a postupom času sa premenil na komplexného ICT hráča. Tak ako rastie ponuka služieb, rastie aj počet zákazníkov. Medziročný nárast zákazníkov o 56 % a nárast výnosov o 103 % hovorí jasnou rečou.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

ikona

Telekom spustí prvý slovenský obchod s aplikáciami v cloudeOd 15. mája 2014 rozširuje Telekom svoje cloudové riešenie a ponúkne zákazníkom využívať softvér ako službu. Aplikačný obchod je primárne zameraný na biznis klientelu.

Najpopulárnejšou aplikáciou v aplikačnom obchode je Microsoft Office 365, druhou DriveBizz CRM.

Telekom ponúka zákazníkom tím odborníkov na cloud, profesionálne služby (konzultácie, analýzy, odbornú pomoc...) a v neposlednom rade kladie veľký dôraz na bezpečnosť. Tá je pri cloudových službách jedným z najdôležitejších parametrov. Telekom ako jeden z prvých na Slovensku úspešne absolvoval nezávislý audit ISO 27 018 v oblastiach "business continuity management" a "data privacy in cloud".

Operátor predstavuje ideálnu kombináciu pre zákazníkov, keďže okrem cloudových služieb poskytuje aj služby konektivity do cloudu. Veľké množstvo zákazníkov pristupuje ku svojim cloudovým službám nie prostredníctvom internetu, ale cez zabezpečenú VPN sieť.

Od januára 2016 pridá operátor do svojho aplikačného obchodu ďalšiu aplikáciu pre bezpečnosť - Cloud Backup od spoločnosti Opero. Vďaka tejto aplikácii budú mať zákazníci k dispozícii profesionálne zálohovanie dát na počítačoch.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu