4ka má v Rakúsku problémy s odosielaním SMS správ v sieti T-Mobile

Ste zákazníkom 4ky a cestujete do Rakúska? Potom si dávajte pozor, do ktorej siete sa v roamingu prihlásite. V sieti T-Mobile budete mať problém s odoslaním SMS-ky. Riešením je ručná voľba iného operátora. (doplnené o vyjadrenie operátora)

Čitateľ Pavol nás informoval o probléme v roamingu s odosielaním SMS správ 4ky po prihlásení sa do siete rakúskeho operátora T-Mobile. Od operátora dostal vysvetlenie, že o probléme vedia a treba si po prekročení rakúskych hraníc v nastaveniach ručne zvoliť operátora A1 alebo 3. Uvedený problém vraj už s operátorom riešia.

Z oddelenia zákazníckej starostlivosti dostal túto odpoveď:

Pokiaľ máte v Rakúsku zvoleného operátora Telekom, žiaľ SMS sa vám nepodarí odoslať. Uvedený poblém riešime s daným operátorom. Je potrebné si zvoliť manuálne rakúskeho operátora A1 alebo 3, kde odoslanie SMS funguje.

Na infolinke 4ky však pracovníčky o tomto probléme nevedia vôbec nič a tvrdia, že SMS správy fungujú vo všetkých roamingových sieťach spoľahlivo. Zároveň je zarážajúce, že si pracovník z Oddelenia zákazníckej starostlivosti, ktorý písal odpoveď, mýli operátorov Telekom a T-Mobile. Telekom ako taký v Raúsku nepôsobí, ale pod Telekom Austria Group patrí práve A1, kde SMS-ky fungujú.

Požiadali sme operátora 4ku o vyjadrenie k problému a zároveň nás zaujímalo, prečo nie sú pracovníci infolinky o problémoch s SMS správami informovaní a podávajú tak zákazníkom zavádzajúce informácie. Na odpoveď čakáme.

Doplnené 20. novembra:

Aj v sieti talianského Vodafonu je rovnaký problém. Potvrdil nám to čitateľ Michal.

Vyjadrenie operátora. 2015:

Údajný problém náš tím preveroval v Rakúsku osobne, no nezistil žiadne problémy. O tom svedčí aj fakt, že len za dnešný deň do 15:00 hod. z Rakúska odoslali naši zákazníci prostredníctvom operátora T-Mobile 273 SMS správ a prostredníctvom Mobilkom Austria 255 SMS správ. Za ostatný mesiac poslali naši zákazníci v roamingu z územia Rakúska viac ako 16-tisíc SMS správ.

Ani v prípade Talianska neevidujeme žiadne problémy. Prostredníctvom operátora Vodafone Italia odoslali dnes do 15:00 hod. naši zákazníci desiatky správ.

Každý zákazník 4ky si môže pred cestou do zahraničia ľahko a rýchlo overiť zoznam našich roamingových partnerov na našom webe: www.4ka.sk.

Stretli ste sa s podobným problémom aj vy?

Za čitateľský tip ďakujeme.

Diskusia k článku:

Pavol 19.11.2015 - 12:57

je to dosť nepríjemné hlavne keď človek o tom nevie a myslí si že ma niečo s mobilom, a potrebuje pracovne poslať súrne sms. A na infolinke mu povedia že všetko je OK. sám som to zažil. A prepne do inej siete (A1 alebo 3) a odosielať smsky zrazu už ide.

baranko20.11.2015 - 10:23 Trvalý odkaz

lol parodia na operatora

zemiak20.11.2015 - 10:52 Trvalý odkaz

O2 (vratane Tesco mobile) ma takisto problemy v sieti T-Mobile AT. Nefunguju odchadzajuce hovory pre predplatenky. Kolko rokov tu funguje O2?

galaxi20.11.2015 - 11:04 Trvalý odkaz

To je O2 zemiak ale 4ka si to nemože dovoliť, keď je pod paľbou neprajníkov O², Orange a Telekom.

Pavol23.11.2015 - 11:30 Trvalý odkaz

žiaden "údajný problém" nešlo to sám so to zažil a reklamovoval. Poslali mi email kde sa priznali že to nejde. Tak nech teraz neklamú že je to údajný problém. Po medializácii sa konečne rozhýbali a dali to do poriadku. Klamať sa nemá. Treba férovo a čestne priznať že to nešlo. Lož má krátke nohy.

Celá diskusia 6 príspevkov