Orange: BlackBerry Passport, Nexus 5X, Huawei Mate S, Galaxy S5 Neo a iné novinky v ponuke

Orange obohatil svoju ponuku dotovaných zariadení o množstvo noviniek, do ponuky sa vrátili aj staršie modely HTC One M9 a HTC One mini 2. Ceny mnohých telefónov a tabletov išli dole. Niektoré aj o niekoľko desiatok eur.

Predvianočné obdobie je pre operátorov najzaujímavejšie. Množstvu zákazníkov končí v tomto období viazanosť, a tak ich chcú operátori zaujať novou ponukou služieb alebo mobilných zariadení. Orange sa rozhodol obohatiť zoznam dotovaných telefónov a tabletov o množstvo nových modelov. Do ponuky sa vrátili aj HTC One M9, HTC One mini 2.

Medzi novinkami nechýbajú ani také “lahôdky” ako LG Nexus 5X, BlackBerry Passposrt Silver Edition, Huawei G8 či Huawei Mate S.

ikona

Viazanosť - áno či nie? Aké sú dotácie na telefón?Ani tá viazanosť už nie je čo bývala, mohli by sme parafrázovať. No tentoraz je to skôr pozitívne zhodnotenie. Stále je veľké percento zákazníkov, ktorí sa u operátora upíšu aj na dva roky výmenou za výhodnejšie ceny služieb a dotované zariadenie. Pozreli sme sa aj na výšku zľavy na telefón u našich operátorov.

Huawei Mate S je nadupanou novinkou z FA 2015. Láka na štýlový vzhľad, 5,5-palcový Full HD displej, osemjadrový procesor, 3 GB RAM, snímač odtlačkov prstov, 32 GB pamäť, NFC, LTE a 2 700 mAh batériu.

Android beží vo verzii 5.1 Lollipop spolu s nadstavbou EMUI 3.1, fotografie a videá zhotovíte 13 Mpix zadným fotoaparátom alebo 8 Mpix prednou kamerou.

Huawei Mate S kúpite v Orangei od 240 eur, k programu Delfín 20 si pripravte 580 eur. Plná cena zariadenia je u operátora stanovená na 660 eur.

Huawei G8 je ďalšou novinkou zo septembrového veľtrhu IFA 2015. Dostal osemjadrový procesor, 5,5-palcový displej s Full HD rozlíšením, 3 GB operačnú pamäť RAM a 32 GB priestor s možnosťou rozšírenia microSD kartami. Operačný systém Android beží vo verzii 5.1 Lollipop a dopĺňa ho grafická nadstavba EMUI 3.1.

Fotografie a videá zhotovíte zadným 13-megapixelovým fotoaparátom s automatickým zaostrovaním, dvojfarebnou prisvetľovacou diódou a nechýba ani optická stabilizácia obrazu. Na autoportréty poslúži predná päťmegapixelová kamera. Nechýba ani snímač odtlačkov prstov a 3 000 mAh batéria.

Huawei G8 stojí v Orangei k 20-eurovému programu 340 eur, plná cena telefónu je 420 eur.

Huawei Y5 je určený nenáročným zákazníkom a zaujme podporou LTE sietí. Ponúka 4,5’’ FWVGA displej (480 x 840 b.), štvorjadrový procesor, 1 GB RAM, 8 GB vnútornú pamäť, OS Android 5.1 Lollipop, 5 Mpix zadný fotoaparát, prednú 5 Mpix kameru a 2 000 mAh batériu.

Huawei Y5 je dostupný od jedného eura, plná cena je stanovená na 115 eur.

BlackBerry Passport Silver Edition je štýlový model kanadského výrobcu s netradičným dizajnom, 4,5-palcovým displejom s pomerom strán 1:1, rozlíšením 1 440 x 1440 bodov a hardvérovou klávesnicou. Nájdeme tu štvorjadrový procesor taktovaný na 2,2 GHz, 3 GB operačnú pamäť RAM a 32 GB vnútorný priestor.

V smartfóne beží operačný systém BlackBerry 10.3.2, snímky a Full HD videá zhotovíte 13-megapixelovým fotoaparátom s automatickým zaostrovaním, LED bleskom a optickou stabilizáciou obrazu. Batéria poteší kapacitou 3 450 mAh.

BlackBerry Passport Silver Edition kúpite v Orangei od 100 eur, k 20-eurovému paušálu vás vyjde na 440 eur. Plná cena je 520 eur.

Horúcu novinku LG Nexus 5X nájdete aj v Orangei. Ponúka 5,2’’ Full HD displej krytý ochranným sklíčkom Gorilla Glass 3, šesťjadrový procesor, 2 GB RAM, 16 GB vnútorný priestor, nový USB konektor typu C, 2 700 mAh batériu a najnovší operačný systém Android 6.0 Marshmallow.

Fotoaparát dostal 12,3-megapixelové rozlíšenie, laserové zaostrovanie, duálny LED blesk a nahrávanie videí až v 4K kvalite. Predná kamera sa pýši 5-megapixelovým snímačom, čítačka odtlačkov prstov je umiestnená pod objektívom zadného fotoaparátu.

Nexus 5X je k najvyššiemu paušálu dostupný za 60 eur, k 20-eurovému stojí 400 eur. Plná cena je v Orangei stanovená na 480 eur.

Samsung Galaxy Grand Prime je cenovo dostupný android s 5’’ qHD displejom (540 x 960 b.), štvorjadrovým procesorom,1 GB RAM a 8 GB vnútorným priestorom. Poteší 2 600 mAh batéria.

Na fotografovanie a nahrávanie videí vo Full HD kvalite poslúži zadný 8-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou, fanúšikov autoportrétov zaujme širokouhlou prednou 5 Mpix kamerou.

Samsung Galaxy Grand Prime je dostupný od jedného eura, k programu Delfín 20 si pripravte 110 eur. Plná cena je u operátora 190 eur.

Samsung Galaxy S5 Neo je vynovená verzia minuloročnej vlajkovej lode. Zmena nastala v použitom chipsete, vylepšenia sa dočkala predná kamera, ktorá dostala rozlíšenie 5 Mpix.

Zadnému fotoaparátu ostal 16-megapixelový snímač, nechýba ani odolnosť konštrukcie proti vode a prachu. Vo výbave nájdete 2 GB RAM, 16 GB vnútornú kapacitu, 2 800 mAh batériu, 5,1’’ Full HD displej a Android 5.1 Lollipop.

Samsung Galaxy S5 Neo kúpite od jedného eura, k 20-eurovému paušálu stojí 340 eur. Plná cena je stanovená na 420 eur.

Caterpillar Cat B30 je odolný telefón s klasickou alfanumerickou klávesnicou, 2'' QCIF displejom (144 x 176 b.), 2-megapixelovým fotoparátom, svietidlom, FM rádiom, 3G a certifikáciou IP67, čo znamená, že vydrží až 30-minútový pobyt vo vode do hĺbky jedného metra. Je aj odolný voči prachu, nárazom a pádu z výšky 1,8 metra.

Caterpillar Cat B30 kúpite od jedného eura k programu Delfín 20 zaplatíte päť eur. Plná cena je 85 eur.

Okrem týchto noviniek sú v ponuke operátora aj dva nové brandované telefóny Orange Dive 30 a Dive 70. Článok s ich špecifikáciami pripravujeme. Viaceré modely telefónov dostali nižšie ceny, niektoré len o pár eur, iné kúpite lacnejšie aj takmer o sto eur než pred časom. Napríklad Apple iPhone 6 128 GB teraz kúpite za rovnakú cenu ako jeho 64 GB súrodenca. Iné verzie iPhonov sa však zlacnenia nedočkali. Zatiaľ ani nemáme informácie, či ide o trvalé alebo len dočasné zníženie ceny.

Zdroj: orange.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu