Alcatel: predaj chytrých zariadení medziročne stúpol o 29 %

Alcatel sa pochválil pekným výsledkom. Predaje chytrých produktov značky Alcatel Onetouch, kam patria smartfóny, tablety, smart hodinky či sieťové zariadenia, medziročne vzrástli takmer o tretinu. Akcionári môžu byť spokojní.

Spoločnost TCL Communiation, ktorá vo svete predáva svoje produkty pod značkou Alcatel Onetouch, zverejnila údaje o počte predaných telefónov a ďalších produktov za tohtoročný september i prvých deväť mesiacov 2015.

Celkový objem predaja mobilných telefónov a ďalších produktov celej skupiny medziročne vzrástol za mesiac september o 10 % na 7,441 miliónov jednotiek. Na svetových trhoch sa minulý mesiac zvýšil objem medziročne o 9 % na 6 555 000 kusov. Na domácom čínskom trhu, kde firma používa značku TCL, sa predalo celkom 886-tisíc jednotiek, čo je oproti rovnakému obdobiu minulého roka nárast o 13 %.

obr: tclcom.com

Predaj chytrých zariadení (predovšetkým smartfónov) sa v septembri 2015 medziročne zvýšil o 4 % na 4,242 mil. kusov a tvoril 57 % z celkových mesačných dodávok skupiny.

Za prvé tri kvartály tohto roka (január až september) bol objem predaných mobilných telefónov a ďalších produktov značky Alcatel spolu 57 724 000 jednotiek, čo je medziročný nárast o 19 %. Predaj chytrých zariadení stúpol o 29 % a dosiahol 33,403 mil.

Zdroj: tclcom.com

Diskusia k článku:

Celá diskusia 1 príspevok