Orange: iPhone 6S, 6S Plus, Sony Xperia Z5 a Z5 Compact v ponuke

V ponuke akciových zariadení pribudli očakávané novinky. Odolné Xperie i obidva nové iPhony sú dostupné zatiaľ len cez e-shop operátora.

Orange zaradil do svojej ponuky najnovšie modely radu Xperia Z5 a obidva nové iPhony. Na výber máte z dvoch pamäťových verzií: 16 GB a 64 GB.

V novom rade Sony Xperia Z5 sa nachádzajú tri modely s rôznou veľkosťou uhlopriečky displeja, Orange začal ponúkať dva z nich. Tretia Xperia Z5 Premium sa na Slovensku zatiaľ oficiálne nepredáva.

Xperia Z5 patrí k “zlatému stredu”. Ponúka 5,2-palcový displej s Full HD rozlíšením, osemjadorvý procesor3 GB operačnej pamäte RAM a 32 GB úložisko, ktoré si môžete rozšíriť pamäťovou kartou do veľkosti až 200 GB.

ikona

Základné info: Sony Xperia Z5 (Z5 Dual)Prostredný model v rade Xperií dostal 5,2" displej, 3 GB RAM a 2 900 mAh batériu. Aj on ponúkne 23 Mpix fotoaparát a čítačku odtlačkov prstov.

Bočný vypínač má integrovaný snímač odtlačkov prstov, nechýba ani hardvérová spúšť fotoaparátu. Ten dostal úplne nový 23-megapixelový snímač a videá dokáže nahrávať aj v 4K kvalite. Predná kamera má dnes už bežných päť megapixelov. Chýbať nesmie ani LTE, HSPA+, Wi-Fi, GPS, Glonass, NFC, DLNA, FM rádio, Bluetooth ani odolnosť voči ošplechnutiu vodou. Výdrž 2 900 mAh batérie si budete môcť predĺžiť použitím šetriaceho režimu Stamina.

Sony Xperia Z5 (E6653) (prvý kontakt)

Sony Xperia Z5 je v Orangei dostupná v čiernej farbe za cenu od 260 eur pre najvyšší paušál. Plná cena zariadenia je u operátora stanovená na 680 eur. V redakcii sme tento model začali už aj testovať, takže sa môžete tešiť na recenziu.

Sony Xperia Z5 Compact ponúka vysoký výkon v kompaktnom tele. Jediným mínusom môže byť HD rozlíšenie displeja, no pri 4,6-palcovej to uhlopriečke stačí. Novinka dostala aj snímač odtlačkov prstov integrovaný do nového bočného tlačidla a poteší aj USB konektor bez krytu.

ikona

Základné info: Sony Xperia Z5 CompactZmenšená verzia vlajkovej lode s výbornou výbavou v kompaktnom tele s 4,6'' HD displejom, osemjadrovým procesoro, 23 Mpix fotoaparátom, OS Android 5.1 Lollipop, plnou dátovou výbavou, číťačkov odtlačkov a 2 700 mAh batériou.

Medzi hlavné špecifikácie patrí osemjadrový procesor, 2 GB RAM, 32 GB vnútorný priestor s možnosťou rozšírenia microSD kartami, OS Android 5.1.1 Lollipop, podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.1, NFC, DLNA, MHL 3.0, FM rádio a 2 700 mAh batéria. Nechýba ani odolnosť voči ošplechnutiu vodou. Zadný 23-megapixelový fotoaparát disponuje pulzným LED bleskom, automatickým zaostrovaním a nahrávaním 4K videí. Predná kamera ponúkne päť megapixelov a Full HD video.

Sony Xperia Z5 Compact (E5823) (prvý kontakt)

Sony Xperia Z5 Compact je v Orangei dostupná, podľa výšky paušálu, od 130 eur. Cena v hotovosti je u operátora stanovená na 550 eur.

Medzi akciovými zariadeniami pribudli aj nové iPhony 6S a 6S Plus. Menší, 4,7-palcový model kúpite v 16 GB (zlatý, sivý) a 64 GB verzii (zlatý, sivý, ružový), väčší 5,5-palcový iPhone 6 Plus je zatiaľ v ponuke iba s 64 GB kapacitou pamäte a v sivej farbe.

Novinky dostali pevnejšiu konštrukciu, displej aj naďalej ponúka olejofóbny povlak znižujúci počet odtlačkov na displeji, pribudla však technológia 3D Touch, o ktorej ste možno doteraz čítali pod názvom Force Touch. Špeciálne senzory neustále snímajú vzdialenosť krycieho skla od zobrazovacieho panelu a zaznamenajú aj najmenšie zmeny pri dotyku prstov. V praxi tak môžete silnejší dotyk použiť na vyvolanie špeciálnych ponúk s novým grafickým rozhraním, napríklad otvoriť ponuku pre písanie novej správy aj bez spustenia konkrétnej aplikácie.

ikona

Základné info: Apple iPhone 6SFaceliftovaný iPhone zostal verný minuloročnému dizajnu, ponúka však odolnejšie telo a 12-megapixelový zadný či 5 Mpix predný fotoaparát. Zachovaná šikovná čítačka odtlačkov, pamäťové verzie so 16 GB základom i NFC pre Apple Pay.

ikona

Základné info: Apple iPhone 6S PlusNástupca minuloročného tabletofónu dostal výkonnejší procesor Apple A9, 5,5'' Full HD displej s technológiou 3D Touch, 12 Mpix fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu a nahrávaním 4K videí a vylepšenou 5 Mpix prednou kamerou.

Zadný fotoaparát dostal vylepšený 12-megapixelový snímač, predná kamera disponuje 5 Mpix rozlíšením. Operačný systém iOS dokáže krátkodobo až trojnásobne zvýšiť jas displeja a dostatočne tak osvetliť vašu tvár pri selfie záberoch. Zaznamenávať budete môcť aj krátke niekoľkosekundové Live Photos podobné populárnym GIFom. Aj so zvukom. Medzi novinky v hardvéri patrí aj silnejší procesor i rýchlejší snímač odtlačkov prstov.

Apple iPhone 6S 16 GB kúpite od 320 eur, plná cena je u operátora 740 eur. Za väčší 64 GB variant zaplatíte najmenej 430 eur, v hotovosti je cena 850 eur. iPhone 6S Plus v 64 GB verzii je dostupný od 540 eur, plná cena je 960 eur.

Zdroj: orange.sk

Diskusia k článku:

Marek Vrba 12.10.2015 - 01:08

No 6Ská pribudli do ponuky v Orange, ale žiadne nemajú k dispozícii a nikto tam nevie kedy ich budú mať na predajňiach. Na jednej pobočke sa dokonca vyjadrili, že to bude asi až vo vianočnej akcii.

Samko12.10.2015 - 18:13 Trvalý odkaz

Je to pravda, informoval so sa na 6S plus a to priamo od managera Orange a povedal, že dostali až jeden kus. Ďalšie prídu až pred Vianocami. No hanba celý Orange.....

zemiak12.10.2015 - 18:57 Trvalý odkaz

Treba nájsť kamaráta v Rakúsku, objednať na rakúsku adresu cez Apple.at. Dá sa platiť slovenskou kartou, odoslanie do 3 pracovných dní

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne12.10.2015 - 20:00 Trvalý odkaz

Zda sa ze Telekom a O2 maju jedini nejake vacsie zasoby... Aj ked u O2 je to taka bitka ze raz su na stranke dostupne raz nie. Snad to nie je jeden kus ktory kazdy vracia :)

Celá diskusia 4 príspevky